espanya

Sanitat notifica 19.000 nous casos de coronavirus a Espanya des de divendres

Diumenge es varen registrar 2.060 contagis

Sanitat+notifica+19.000+nous+casos+de+coronavirus+a+Espanya+des+de+divendres

Des de divendres passat s’han notificat més de 19.000 nous casos de coronavirus a tot Espanya, una xifra que ha fet que les autoritats sanitàries reconeguin que hi ha “un cert nivell de transmissió comunitària” al país. Tot i això, el director del Centre d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que la majoria no són casos registrats durant el cap de setmana.

Diumenge hi va haver 2.060 nous contagis i durant els darrers set dies també han mort 96 persones a causa de la covid-19. Quant a la tornada a l’escola, el Govern ha admès que si s’ha de fer, es prendran mesures, però que de moment l’objectiu és aconseguir que la transmissió de la malaltia no suposi un risc per a la tornada al col·legi.

L’inici del curs serà el tema prioritari durant la darrera setmana d’agost. Tot i que el Ministeri d’Educació no es planteja un retard en el començament de les classes, cada comunitat tendrà la competència per fixar la seva data.

Enmig de la incertesa i els dubtes sobre una tornada a l’escola segura, Cantàbria ha proposat l’ús obligatori de la màscara a partir dels sis anys, sent recomanable a les aules d’infantil, és a dir, en els nins de tres a sis anys. Una mesura que els sindicats de professors no veuen adequada. Per això, aposten per disminuir el nombre d’alumnes a les aules i la contractació de més personal docent.

Tot i l’increment dels contagis en general, Sanitat reconeix que les mesures de seguretat estan donant resultats. Així, Aragó i Lleida estan experimentant un descens en els darrers dies, i la resta de Catalunya està estabilitzant la seva situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimiteix el coordinador covid de la Comunitat de Madrid davant la manca de consens amb el Govern central

El ministre Salvador Illa ha emplaçat el govern madrileny a revisar les decisions sobre la pandèmia, mentre que el batle...

Protestes per la gestió a les residències per a la gent gran

Reclamen un nou model i han retut homenatge a les víctimes de la pandèmia

El ministre Illa demana a Madrid que escolti les recomanacions de la comunitat científica

Considera insuficients les mesures adoptades per contenir la pandèmia a la Comunitat Autònoma

El Govern central i Madrid tornen a evidenciar les seves diferències per les restriccions

El Ministeri de Sanitat era partidari de restringir la mobilitat a tota la capital