societat

Sanitat ofereix 225 places de formació sanitària especialitzada per a les oposicions de març de 2021

El Ministeri convoca 10.249 vacants a tot l'Estat, un 6% més que la darrera convocatòria


El Ministeri de Sanitat ha adjudicat a les Balears 225 de les 10.249 places de formació sanitària especialitzada que va anunciar el Govern de l’Estat per reforçar el Sistema Públic de Salut davant de la pandèmia de coronavirus. Són el 2% del total de places convocades, que suposen un augment de gairebé un 6% sobre la convocatòria anterior. Les proves selectives per l’accés se celebraran el 27 de març de 2021, segons publica el BOE.

D’aquestes més de dues-centes places d’especialista que corresponen a Balears, la majoria són de Medicina Familiar i Comunitària o de Pediatria. Hi ha també vacants per a Infermeria, Farmàcia, Psicologia i Biologia clínica. En aquesta convocatòria es reforcen les àrees de Ginecologia i Obstetrícia i d’Atenció Primària i les unitats de Salut Mental dels hospitals de Son Espases, Son Llàtzer, Manacor i Inca -a Mallorca- i de Can Misses, a Eivissa.

Del total de places assignades a les Illes, 57 són per a l’hospital de referència, i després hi ha 25 per a Son Llàtzer, 3 per a l’Hospital de Manacor i 88 per Can Misses. Això pel que fa a les diferents especialitats hospitalàries. Quant als dispositius d’Atenció Primària, a Mallorca es destinen 61 vacants per a Medicina de Família i Comunitària -45 d’elles per a metge resident i 16 per a Infermer-; altres 6 a Menorca, i 16 a Eivissa i Formentera -de les quals 12 són per a metge i les altres 4 per a personal d’Infermeria-.

A Pediatria s’ofereixen 18 places a Mallorca -12 de metge i 6 d’infermer o infermera-, mentre que hi haurà 14 places en concurs d’Infermeria de Ginecologia i Obstetrícia, per a les àrees sanitàries corresponents a Son Espases, Son Llàtzer, els hospitals de Manacor i d’Inca i el de Can Misses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers immunitzats contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26 treballadors. Fins ara a les Pitiüses han rebut la primera...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin