societat

Sanitat ofereix 225 places de formació sanitària especialitzada per a les oposicions de març de 2021

El Ministeri convoca 10.249 vacants a tot l'Estat, un 6% més que la darrera convocatòria


El Ministeri de Sanitat ha adjudicat a les Balears 225 de les 10.249 places de formació sanitària especialitzada que va anunciar el Govern de l’Estat per reforçar el Sistema Públic de Salut davant de la pandèmia de coronavirus. Són el 2% del total de places convocades, que suposen un augment de gairebé un 6% sobre la convocatòria anterior. Les proves selectives per l’accés se celebraran el 27 de març de 2021, segons publica el BOE.

D’aquestes més de dues-centes places d’especialista que corresponen a Balears, la majoria són de Medicina Familiar i Comunitària o de Pediatria. Hi ha també vacants per a Infermeria, Farmàcia, Psicologia i Biologia clínica. En aquesta convocatòria es reforcen les àrees de Ginecologia i Obstetrícia i d’Atenció Primària i les unitats de Salut Mental dels hospitals de Son Espases, Son Llàtzer, Manacor i Inca -a Mallorca- i de Can Misses, a Eivissa.

Del total de places assignades a les Illes, 57 són per a l’hospital de referència, i després hi ha 25 per a Son Llàtzer, 3 per a l’Hospital de Manacor i 88 per Can Misses. Això pel que fa a les diferents especialitats hospitalàries. Quant als dispositius d’Atenció Primària, a Mallorca es destinen 61 vacants per a Medicina de Família i Comunitària -45 d’elles per a metge resident i 16 per a Infermer-; altres 6 a Menorca, i 16 a Eivissa i Formentera -de les quals 12 són per a metge i les altres 4 per a personal d’Infermeria-.

A Pediatria s’ofereixen 18 places a Mallorca -12 de metge i 6 d’infermer o infermera-, mentre que hi haurà 14 places en concurs d’Infermeria de Ginecologia i Obstetrícia, per a les àrees sanitàries corresponents a Son Espases, Son Llàtzer, els hospitals de Manacor i d’Inca i el de Can Misses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa