espanya

Sanitat recorda que els treballadors amb símptomes no han d’anar a fer feina

Una guia de bones pràctiques del Govern central recomana rentar la roba a 60 graus

Sanitat+recorda+que+els+treballadors+amb+s%C3%ADmptomes+no+han+d%27anar+a+fer+feina

El govern d’Espanya assenyala que no és imprescindible dur mascareta durant la jornada laboral si el tipus de feina no ho requereix. Ho diu una guia de bones pràctiques feta pública avui amb motiu de la tornada a la feina dels treballadors no essencials a partir de la setmana que ve.

El text recomana continuar amb el teletreball si és possible. Aquesta guia, però, diu que no tothom podrà sortir per anar al centre de treball: hauran de quedar a casa les persones que presentin símptomes de COVID-19 o que hagin tengut un contacte directe amb infectats. Tampoc han d’anar a fer feina les persones que per edat són més vulnerables, les dones embarassades o qui tengui patologies respiratòries.

Si anam a la feina en cotxe, hem de procurar una bona neteja de l’interior i evitar, com fins ara, anar-hi més d’una persona per filera, mantenint la major distància possible entre ocupants. En autobús, metro o tren, s’ha de mantenir aquesta distància i es recomana dur mascareta higiènica. Al centre de treball s’ha de procurar organitzar les entrades i sortides per no coincidir tots a la mateixa hora i evitar-hi així aglomeracions. El lloc de feina s’ha de fer ventilar almanco una vegada al dia.

Si feim feina de cara al públic es recomana que l’aforament permeti la distància interpersonal i si és possible regular els accessos. L’empresa ha de proveir de productes d’higiene com sabó o líquid hidroalcohòlic. El personal de neteja ha d’anar especialment ben protegit.

En acabar de fer net, la seva roba s’ha de dur dins una bossa tancada directa a la rentadora i s’ha de posar el cicle a una temperatura d’entre 60 i 90 graus. El Govern central recorda que, tot i que dimarts es reincorporen alguns treballadors, continuam en confinament. El ministre de Sanitat i el d’Interior adverteixen que, tot i que les dades són positives, encara no fan recomanable una desescalada de les restriccions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un home assassina a la seva parella i després se suïcida a Girona

L'home era de nacionalitat espanyola, mentre que la dona, que ha mort apunyalada, era belga i tots dos residien a...

La destitució de Perez de los Cobos monopolitza la sessió de control al govern

El pacte per derogar la reforma laboral ha estat una altra de les qüestions

Grande-Marlaska nega una intervenció política a la investigació judicial pel 8M

Ha dit que canvis es fan per millorar l'operativitat dels cossos de seguretat

Darrer balanç de la COVID-19 a Espanya: 194 casos nous i 35 morts

10 comunitats autònomes no han registrat cap mort per coronavirus durant la darrera setmana