X

Sant Antoni gloriós… portarà vent i ambient plujós

El dematí d'aquest dimarts serà assolellat en general, però encara ventós. Al capvespre, el cel es carregarà i cauran alguns ruixats aïllats, però que puntualment seran moderats

17/01/2023

Sant Antoni gloriós… portarà vent i ambient plujós

Fotografia d'Onofre Torres des del port de Sóller.

El Temps

El vent, que bufarà amb cops forts, serà el protagonista de la revetla de Sant Antoni, aquest dilluns. L’ambient en general no serà fred, però sí més fresc que dies passats i no s’espera pluja.

Temporal de vent i mala mar

A partir d’aquest dilluns capvespre el vent de l’oest guanyarà força i bufarà moderat amb cops forts. Incidirà especialment a la part de ponent i migjorn de Mallorca, la serra de Tramuntana i a les Pitiüses, on pot superar puntualment els 80 km/h aquesta pròxima nit. De manera puntual, als relleus muntanyosos i àrees litorals exposades, se superaran els 100 km/h. El temporal marítim associat serà  molt important, amb ones que poden superar els 9 metres d’altura màxima a la costa orientada al sud-oest de Mallorca i les Pitiüses. A mesura que avanci la nit, el vent es reforçarà arreu i ja entrada la matinada afectarà també Menorca.

Ruixats dimarts capvespre

El dia de Sant Antoni tendrà dos vessants. El dematí serà assolellat en general, però encara ventós. El vent tornarà a superar els 80 km/h a punts exposats i continuarà el temporal de mar amb ones de 8 a 10 metres d’altura màxima. Al capvespre, el cel es carregarà i cauran alguns ruixats aïllats, però que puntualment seran moderats, sobretot, a la meitat nord de les Balears. No es descarta fins i tot qualque tempesta acompanyada de calabruix.

El fred arriba dimecres

A partir de dimarts vespre s’espera l’arribada a la Mediterrània d’una massa freda d’origen polar marítim que farà baixar significativament la temperatura, tant la màxima com la mínima, arreu de les Balears. Es tracta d’una entrada freda contundent, però seca i acompanyada de vent fort de mestral per la qual cosa no s’esperen precipitacions destacables.

17/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris