X

Sant Blai i oli beneït per prevenir el mal de coll

Diumenge se celebrarà a Campos la tradicional romeria fins l'Oratori de Sant Blai

03/02/2020

Sant Blai i oli beneït per prevenir el mal de coll

Aina Gutiérrez

Com ja és tradició cada any el 3 de febrer el poble de Campos celebra la festivitat de Sant Blai. Patró dels laringòlegs i dels locutors. Els fidels hi acudeixen perquè se’ls unti el coll amb oli beneït  i d’aquesta manera, estar protegits del mal de coll. També es beneeixen caramels, pastissets i fins i tot, medicaments.

L’Oratori de Sant Blai ple des de primera hora, tot i no ser festiu a Campos. Ningú no es vol perdre la benedicció per estar ben protegits contra el mal de coll.

Després de la missa, el rector ha beneït els aliments i l’oli i ha ungit als fidels. Al sant li atribueixen el miracle de salvar la vida d’un nin que s’havia escanyat amb una espina de peix. És per això que és considerat el patró dels laringòlegs, dels locutors i de tot el relacionat amb la gargamella i la veu.

En sortir de missa, també és tradició comprar panetets d’ametla beneïts. El cap de setmana, però, les celebracions continuaran. Dissabte hi celebraran missa i benedicció dels infants i diumenge la tradicional romeria que presidirà el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

A Palma també s’ha celebrat Sant Blai, sobretot a l’església de Santa Eulàlia. El capvespre es continuarà a Santa Eulària amb la benedicció i s’hi espera una gran afluència. Nosaltres, com a locutors, també invocarem el sant “Sant Blai gloriós, lleva’m la tos” per poder estar ben protegits del mal de coll.

03/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris