X

Sant Josep precinta un establiment de Cap des Falcó per incomplir les mesures sanitàries

La Policia Local va comptabilitzar més de 150 persones durant la posta de sol

28/07/2020

Sant Josep precinta un establiment de Cap des Falcó per incomplir les mesures sanitàries

La Policia Local de Sant Josep ha precintat de forma cautelar un establiment situat a Cap des Falcó, a l’interior del Parc Natural de ses Salines, després dels “reiterats incompliments de les mesures de seguretat” decretades a les Illes Balears per a la prevenció del contagi de la Covid-19.

La infracció s’ha considerat “molt greu”, perquè segons l’Ajuntament de Sant Josep, es van comptabilitzar més de 150 persones durant la posta de sol, incomplint “les mesures de protecció vigents”. El precinte es va ordenar diumenge després de diverses inspeccions durant el cap de setmana a les que es va constatar que “s’incomplia de forma reiterada la capacitat màxima permesa per l’establiment”.

Durant la inspecció, els agents de la Policia Local de Sant Josep confirmaren que, a més de l’excessiva presència de persones, “no mantenien la distància interpersonal mínima i la majoria no feien servir la mascareta, com és preceptiu en aquestes situacions”. La Policia Local també va constatar “l’aglomeració descontrolada de persones” i l’estacionament de vehicles al camí d’accés, el que causa “un risc per a la seguretat viària, el medi ambient i les precaucions vigents per la Covid-19, atès que s’impedia l’arribada dels mitjans necessaris per atendre una eventual emergència”. A més, es va detectar que es prestava servei de begudes servides en recipient de vidre fora de l’espai autoritzat.

En aquest local ja es va fer una primera intervenció dissabte, quan arran de l’avís d’un particular es va constatar una elevada afluència de persones durant la posta de sol. Aquest fet va motivar que s’interposessin diverses denúncies en comprovar que els clients no mantenien la distància social ni portaven mascareta.

Després del precinte, la Policia Local ha remès un informe a la Direcció General d’Emergències, competent en la instrucció i ratificació de les mesures sanitàries en vigor, per tal que confirmi la mesura. Segons el règim sancionador aprovat pel Govern per als incompliments de les normes fixades contra la Covid-19, les infraccions greus poden acabar en sancions de fins a 60.000 euros i  les molt greus en multes que van dels 60.000 als 600.000 euros. En aquest darrer supòsit està la comercialització de reunions, festes o qualsevol esdeveniment on es produeixin aglomeracions que impedeixin o dificultin l’adopció de mesures sanitàries de prevenció. També s’hi inclou l’incompliment dels límits de capacitat o de nombre màxim de persones permeses en establiments i es fixen com a molt greus els que afectin a més de 150 persones.

28/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT