societat

Sant Llorenç exigeix al Consell que reformi quatre dels ponts que provocaren la fatídica torrentada

L'Ajuntament ha entregat els projectes i el conveni que han de permetre les intervencions però no ha rebut cap resposta de la institució insular

Imatge d'arxiu d'un dels ponts de Sant Llorenç que va col·lapsar i va provocar, en part, les inundacions.


L’Ajuntament de Sant Llorenç exigeix al Consell de Mallorca que posi fil a l’agulla en la remodelació dels quatre ponts que varen quedar saturats i provocaren, en part, la fatídica torrentada de l’octubre del 2018. El consistori de Sant Llorenç ja ha remès els projectes i el conveni de col·laboració necessari al Consell, però el batle es queixa que fa un any que esperen resposta.

Fa vuit mesos que l’Ajuntament de Sant Llorenç va presentar al Consell els projectes per ampliar la capacitat hidràulica de quatre ponts del nucli urbà que va patir les pitjors conseqüències de la torrentada del Llevant de fa dos anys. “Alguns dels projectes que hem presentat al Consell no es tramiten, són els dels quatre ponts i el de la carretera de Son Servera, ja hem presentat un model de conveni que permeti envestir les obres i l’octubre de l’any passat ja presentàrem els projectes dels ponts però no hem obtingut cap resposta del Consell”, ha denunciat a IB3 Ràdio el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigros.

Aquests són els projectes per redimensionar els quatre ponts que l’Ajuntament va elaborar a partir dels estudis del grup de Recerca de Climatologia, Hidrologia, Riscs Naturals i Territori de la Universitat dels Illes Balears. Uns ponts, que, si es tornassin a repetir les intenses pluges, podrien causar noves inundacions.

L’Ajuntament, però, sí que ha fet les actuacions que va recomanar el grup de recerca de la universitat. “No podem badar més en aquest tema, nosaltres hem fet tot allò que hem pogut i hem arreglat 16 dels 65 punts que necessitaven actuacions urgents per tal de millorar la situació hidràulica de la zona que va patir les inundacions”, ha afegit el batle de Sant Llorenç.

Per això el batle demana celeritat al Consell. I és que la institució insular l’octubre de l’any passat es va comprometre a assumir les obres de millora dels quatre ponts de Sant Llorenç i a prioritzar-les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vigilància policial per evitar celebracions santantonieres a Manacor, Muro, Sa Pobla i Artà

Els batles fan una crida a la responsabilitat i demanen que la població s'abstengui de fer trobades a finques de...

Calefacció encesa a les aules i finestres semiobertes per a una concentració de CO2 menor a 800 ppm

La Conselleria d'Educació pagarà el cost extra que impliqui mantenir la calefacció en marxa

Pfizer rectifica i assegura que la UE rebrà les vacunes a temps

Von der Leyen assegura que la Unió Europea ha adquirit més vacunes de les que necessita per abastir als Estats...

L’Hospital Can Misses posa en marxa el pla de contingència de l’UCI per l’augment d’ingressos

De moment, no s'interromprà l'activitat programada i les sales d'operacions funcionaran amb normalitat.