societat

Sant Llorenç no ha rebut les ajudes de Madrid, onze mesos després de la torrentada

Pel que fa al Govern balear, ja s'han pagat pràcticament totes les ajudes sol·licitades

Sant+Lloren%C3%A7+no+ha+rebut+les+ajudes+de+Madrid%2C+onze+mesos+despr%C3%A9s+de+la+torrentada

Sant Llorenç encara no ha rebut cap euro de les ajudes de Madrid. Segons el batle de Sant Llorenç, tret dels 170.000 euros que reberen els primers dies d’ajudes urgents, no han arribat ni les ajudes als particulars, ni res dels 6 milions i mig que havia de rebre l’Ajuntament per reconstruir el poble. Mateu Puigròs diu que aquesta setmana s’han reestablert les conversacions amb Madrid.

D’ença la torrentada del Llevant, el  Govern de les Illes Balears ha abonat més de 37 milions d’euros d’ajudes. Uns 24 milions han servit per arreglar les infraestructures. La resta, uns 13 milions, s’han dividit en diferents línees d’ajuda. Una primera quantitat arribà tot d’una per a urgències. D’altres anaren directament perquè les gestionàs l’Ajuntament. També n’hi hagué per a les empreses, per als habitatge, per a vehicles, per al camp i per a defuncions.

De les quasi 2000 sol·licituds que presentaren els veïnats només en queden 74 pendents de resoldre’s i 46 pendents de pagament. La gran majoria són ajudes agràries.

A un mes perquè se celebri un any del fatídic dia, les ajudes que no han arribat són les de Madrid. Dia 25 de gener d’enguany, el Butlletí Oficial de l’Estat publicava que el Consell de Ministres havia aprovat enviar cap a Mallorca prop de 22 milions repartits entre els diferents municipis. A Sant Llorenç en destinarien més de sis milions i mig. A dia d’avui, el batle assegura que encara no ha rebut cap cèntim.

Segons el batle, l’Ajuntament recaptà fins a 2.800.000 euros de donacions. En queda un per repartir i els veïnats tenen fins dia 31 de novembre per presentar les factures.


Sant Llorenç ja ha repartit la meitat de les donacions pels afectats de la torrentada
El batle de Sant Llorenç calcula que el cost de reconstrucció del poble serà milionari

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La familia reial visita Petra

Una visita acompanyada de crits a favor i en contra

La Policia Local d’Eivissa aixeca 11 denúncies en una festa il·legal a Ca n’Escandell

Els participants hi havien duit un generador elèctric, altaveus, focus d'il·luminació i geleres amb begudes alcohòliques.

Balears suma 222 nous positius per COVID-19 durant el cap de setmana

Dos usuaris de residències de gent gran han perdut la vida

En un mes s’han realitzat 337 inspeccions i s’han aixecat 201 actes d’infracció

La Direcció General d'Emergències i Interior ha coordinat 80 inspeccions aquest cap de setmana