POLíTICA

Sant Lluís paralitza dos anys més el desenvolupament urbanístic de Son Ganxo

La maniobra permet guanyar temps al consistori mentre decideix si elimina les unitats d'habitatge previstes per la darrera modificació del PTI


Sant Lluís atura dos anys més la possibilitat de construir a la urbanització de Son Ganxo. D’aquesta manera el consistori guanya temps per decidir si deixa edificar 4 unitats d’habitatge a un promotor a qui ja paga 9 milions d’euros d’indemnització, perquè el Pla Territorial li va prohibir construir-hi 118 apartaments.

Els terrenys ocupen prop de 39.000 m2 de sòl urbà a la costa de Sant Lluís. Un conveni signat amb l’Ajuntament el 1997 autoritzava la promotora Son Orfila SL a construir-hi 118 apartaments. El projecte, però, mai no va arribar a executar-se. Els tribunals van acabar condemnant l’Ajuntament a pagar als promotors una indemnització de prop de 9 milions i mig d’euros. El pla territorial del 2003 va desclassificar els terrenys, però la posterior modificació del PTI va atorgar a la propietat quatre unitats d’habitatge. El PI demana ara eliminar aquestes unitats.

L’equip de govern no es tanca en banda a la possibilitat de llevar aquestes quatre unitats. Els que sí que semblen haver-se tancat a qualsevol negociació són els promotors, una posició que podria acabar de decidir l’Ajuntament a portar-los als jutjats per enriquir-se a costa seva. Els reclama 4 milions d’euros.

En un intent de guanyar temps, l’Ajuntament de Sant Lluís ha allargat aquest matí dos anys la suspensió de llicències a la zona per fer-hi encabir una cova natural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |