política

Sant Lluís paralitza dos anys més el desenvolupament urbanístic de Son Ganxo

La maniobra permet guanyar temps al consistori mentre decideix si elimina les unitats d'habitatge previstes per la darrera modificació del PTI

Sant+Llu%C3%ADs+paralitza+dos+anys+m%C3%A9s+el+desenvolupament+urban%C3%ADstic+de+Son+Ganxo

Sant Lluís atura dos anys més la possibilitat de construir a la urbanització de Son Ganxo. D’aquesta manera el consistori guanya temps per decidir si deixa edificar 4 unitats d’habitatge a un promotor a qui ja paga 9 milions d’euros d’indemnització, perquè el Pla Territorial li va prohibir construir-hi 118 apartaments.

Els terrenys ocupen prop de 39.000 m2 de sòl urbà a la costa de Sant Lluís. Un conveni signat amb l’Ajuntament el 1997 autoritzava la promotora Son Orfila SL a construir-hi 118 apartaments. El projecte, però, mai no va arribar a executar-se. Els tribunals van acabar condemnant l’Ajuntament a pagar als promotors una indemnització de prop de 9 milions i mig d’euros. El pla territorial del 2003 va desclassificar els terrenys, però la posterior modificació del PTI va atorgar a la propietat quatre unitats d’habitatge. El PI demana ara eliminar aquestes unitats.

L’equip de govern no es tanca en banda a la possibilitat de llevar aquestes quatre unitats. Els que sí que semblen haver-se tancat a qualsevol negociació són els promotors, una posició que podria acabar de decidir l’Ajuntament a portar-los als jutjats per enriquir-se a costa seva. Els reclama 4 milions d’euros.

En un intent de guanyar temps, l’Ajuntament de Sant Lluís ha allargat aquest matí dos anys la suspensió de llicències a la zona per fer-hi encabir una cova natural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Bel Busquets es presenta a les primàries de Més al Consell de Mallorca

Argumenta que la seva experiència i compromís la converteixen en "la millor candidata" per a la formació ecosobiranista

La patronal del lloguer turístic de Menorca veu extrapolable la sentència que prohibeix la zonificació de Palma

Estudien si presentar un segon recurs per frenar la normativa feta pel Consell Insular

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...