política

Sant Lluís porta Orfila SL als jutjats per l’enriquiment ‘indegut’ de 4 milions d’euros

Defensa que els terrenys tenen aprofitament urbanístic, en contra del que recull la sentència


L’Ajuntament de Sant Lluís portarà l’empresa Orfila SL als jutjats. Denuncia que s’està enriquint indegudament a costa seva. Concretament, xifra aquest enriquiment indegut en quasi 4 milions d’euros.

Una sentència de l’any 2005 obliga l’Ajuntament a pagar una indemnització de més de 9 milions per haver incomplert un conveni subscrit l’any 1997 amb l’empresa Orfila SL. Aquest conveni facilitava el desenvolupament urbanístic d’uns terrenys urbans a Son Ganxo de 30.000 metres quadrats. L’Ajuntament no va desenvolupar el conveni, i l’any 2003 l’aprovació del Pla Territorial Insular (PTI) va desqualificar els terrenys i els va convertir en zona verda o espai lliure d’ús públic sense aprofitament urbanístic.

Aquesta decisió va fer que l’empresa promotora denunciés i condemnessin el consistori. Ara, l’equip de govern municipal, defensa que aquells terrenys tenen un aprofitament urbanístic i no pas nul, com constata la sentència. Això sí, amb un valor inferior al previst inicialment. Amb aquest criteri, l’ajuntament ha encarregat una taxació del valor econòmic dels terrenys. El resultat son aquest 4 milions d’euros que el consistori considera enriquiment injust per part d’Orfila SL a costa de l’Ajuntament de Sant Lluís.

Ara l’equip de govern vol que el plenari avali la propostar d’acudir als jutjats per reclamar els diners.

El 88,7 per cent de l’endeutament total de l’Ajuntament de Sant Lluís a dia 1 de gener de 2020 correspon al pagament de la sentència d’Orfila SL.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Nova jornada per l’elecció del president d’Itàlia

Dels 976 electors, uns 672 han votat en blanc

Augmenten a 44 els feminicidis comesos el 2021

El telèfon d’atenció a víctimes de violència masclista és el 016, i no deixa rastre a la factura

Josep Manchado reitera la seva postura després de ser destituït: “El passaport Covid té claríssimes reminiscències nazis: no poden fer això a la gent”

“Les discrepàncies venen de lluny, però el passaport ha estat la gota que ha fet vessar el tassó. Això no...

Destituït el director de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Josep Manchado

La vicepresidenta i consellera d'aquest departament, Aurora Ribot, ha perdut la confiança en el fins ara el seu segon i...