societat

Sant Lluís vol que tots els hotels i indústries del municipi funcionin amb energies netes al 2030

És un dels objectius de l'Agenda 2030 que fixa també la seva atenció en l'edifici inacabat de sa Tanca


Un dels grans objectius que té ara mateix Sant Lluís és aconseguir que tots els hotels i les indústries funcionin en 10 anys amb energies 100% renovables. És un dels principals punts de l’agenda de sostenibilitat del municipi per al 2030. L’altre gran projecte: fer de l’edifici de sa Tanca: un referent en l’àmbit de la sostenibilitat.

“Som Sant Lluís, som sostenibles”. És el lema de l’Agenda 2030 que s’ha marcat el municipi per fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Una de les principals línies mestres del projecte passa per implicar els hotelers perquè tots els establiments del poble funcionin amb energies netes, una aspiració que l’Ajuntament vol estendre també a tots els negocis del polígon industrial.

Sa Tanca, l’edifici inacabat de 14.000 metres quadrats que l’Ajuntament comprà a l’estiu amb fons de l’ecotaxa, és l’altra prioritat del pla. No es té clar encara quin ús tindrà, però sí la filosofia: convertir-lo en un referent de la sostenibilitat i de les noves oportunitats.

El projecte de sostenibilitat es completa amb altres actuacions, com el compromís d’executar tots els projectes d’urbanització pendents amb fons europeus, l’ampliació del local del Club de Jubilats, la creació d’un espai de cotreball o la reutilització de les aigües depurades que no vagin a parar a la mar. La campanya es compon de 6 vídeos, amb una idea bàsica: posar de manifest que moltes de les accions quotidianes dels ciutadans ja són sostenibles i que cal continuar potenciant-les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El conseller d’Educació de Menorca demana al Govern que flexibilitzi les ràtios de segon de Batxillerat

Lamenta que no s'hagi aprofitat la nova normativa anti-Covid per resoldre el problema i reclama que es rectifiqui

La incidència de la Covid per municipis

Les xifres de les Pitiüses estan molt lluny de les de Menorca i Mallorca

Tanca Universal Video, el darrer videoclub de Palma

Pepe Massanet baixarà la barrera en dos o tres mesos, quan hagi liquidat les pel·lícules

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits