SOCIETAT

Santa Eugènia simplifica fer obres als llogarets del seu terme municipal

Ses Olleries, ses Coves i ses Alqueries estan declarats Bé d'Interès Cultural des de l'any 2009


Els veïnats dels llogarets de Santa Eugènia a Mallorca ho tendran més fàcil per construir i fer reformes a ca seva. Des del 2009, ses Alqueries, ses Coves i ses Olleries estan declarats Bé d’Interès Cultural, fet que obliga als propietaris a demanar dues llicències d’obra: una al Consell de Mallorca i l’altra a l’ajuntament. Amb la reforma del planejament urbanístic que s’està duent a terme, només hauran d’obtenir el vistiplau municipal.

Des que els llogarets de Santa Eugènia estan protegits amb la figura de Bé d’Interès Cultural, els propietaris de les cases i solars d’aquests nuclis de població ho tenen molt complicat per dur a terme noves construccions o reformar les existents. Abans d’iniciar cap projecte, els veïnats estan obligats a obtenir un informe favorable del Departament de Patrimoni del Consell que els permet obtenir la llicència municipal. Aquest fet endarrereix els tràmits. Amb l’aprovació dels plans especials dels tres llogarets, els tràmits se simplificaran i els propietaris només hauran de demanar el permís d’obra a l’Ajuntament.

La nova normativa urbanística es troba ara en exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions. Quan aquestes estiguin resoltes, el nou planejament es retornarà a les administracions implicades i, si no hi ha res de nou, a final d’any l’Ajuntament el podrà aprovar de manera definitiva i entrarà en vigor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |