X

Santa Eulària demana permís a Costes per actuar sobre l’esfondrament del passeig marítim

l'onatge ocasiona una retirada de sorra que està generant un esfondrament del passeig en una franja de 25 metres

21/07/2020

Esther De Miguel

Una part del Passeig Marítim de Santa Eulària està cruiat i comença a esfondrar-se. En algun tram, entre rajola i rajola hi caben un parell de dits. Diu l’Ajuntament que la situació no és encara preocupant, però hi volen actuar de manera urgent. Ara esperen el permís de Costes per reforçar el mur de protecció que aguanta el passeig.

A finals de l’any passat es varen detectar els primers signes de degradació, separacions de rajoles de fins a 4 centímetres i trencaments de paviments al llarg de 25 metres. L’acció reiterada de l’onatge està provocant una retirada de sorra de la base a una franja de 25 metres del passeig marítim de Santa Eulària. Així, les ones impacten directament contra la pedra sobre la qual s’assenta el passeig i es produeix l’esfondrament.

Però és només un pegat. La solució implica retirar sorra dels voltants de l’escola de Vela a l’espai afectat i dipositar-la davant la zona del passeig.

La reparació seria llavors més complexa i costosa. Els tècnics asseguren, això sí, que encara no hi ha risc per als vianants. Si s’autoritza aquest estiu, les obres es podrien enllestir aquesta tardor.

21/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris