X

Santa Margalida recupera l’antiga pedrera de Vernissa

L'Ajuntament preveu crear-hi un centre d'interpretació i fomentar els antics talladors de marès

11/05/2023

Santa Margalida recupera l’antiga pedrera de Vernissa

Nofre Pasqual

El ple de l’Ajuntament de Santa Margalida ha iniciat aquest dijous el procés d’expropiació de l’antiga pedrera de marès de Vernissa. L’objectiu és convertir l’espai en un centre d’interpretació i homenatge als antics trencadors d’aquesta preda, molt emprada antigament en la construcció a Mallorca.

Fins fa poc més de 10 anys, de la pedrera encara se n’extreien blocs de marès que s’empraven en la construcció. Des del seu tancament, però, la pedrera està abandonada i fins i tot, fa uns anys els propietaris la començaren a reomplir. Per això, i abans que no desaparegui i es perdi per sempre un lloc tan singular i monumental , l’Ajuntament la vol recuperar. La idea de tirar endavant el projecte sorgeix de l’interès que l’espai desperta entre els ciclistes que transiten per la ruta cicloturista que hi passa per devora.

El projecte municipal preveu fer un centre d’interpretació i homenatge als talladors de marès que a la vegada pugui acollir-hi activitats culturals i educatives. Una vegada expropiada la finca, l’Ajuntament té previst iniciar-ne la redacció del projecte arquitectònic, que espera poder finançar amb fons provinents de l’ecotaxa.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris