X

Santamaría i Casado, els més votats pels afiliats, es disputaran ara el lideratge del PP

Bona part dels afiliats balears volen a Pablo Casado com a president del partit

05/07/2018

Santamaría i Casado, els més votats pels afiliats, es disputaran ara el lideratge del PP

Muntatge fotogràfic de Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado en el moment de les seves votacions. Tots dos han sigut els candidats més votats pels afiliats del PP. / EUROPA PRESS

L’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha guanyat la primera volta del procés intern per triar el líder del PP i continua a la segona ronda al costat de Pablo Casado; mentre que l’exsecretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal, l’altre candidat que sonava com a favorit, ha quedat tercera i fora de la carrera.

Segons les dades provisionals que ha comunicat en roda de premsa el president de la Comissió Organitzadora del Congrés del partit, Luis de Grandes, Santamaría ha aconseguit 21.513 vots (36,95%), seguit de Casado, amb 19.967 sufragis, (34,30%).

En tercer lloc, Cospedal ha obtingut 15.090 paperetes (25,90%), mentre que José Manuel García-Margallo, ja s’ha quedat molt més lluny amb l’1,17% i 680 vots. A molt poca distància de Margallo, José Ramón García Hernández ha aconseguit 668 suports (1,15%), i en darrer lloc Elio Cabanes s’ha quedat en 185 paperetes (el 0,32% del vot escrutat).

En total, s’han emès 58.305 vots, la qual cosa representa el 87% del cens.

 

Pablo Casado, el favorit per bona part dels afiliats balears

El 46,7% dels militants del PP a les Balears que han participat avui dijous en les primàries volen que el proper líder nacional del partit sigui Pablo Casado, candidat més votat per davant de Soraya Sáenz de Santamaría, que ha obtingut el 32,6% dels suports.

Segons ha informat el PP balear després de concloure el recompte, la tercera candidata amb més suports ha estat María Dolores de Cospedal, amb el 18% dels sufragis, seguida de José Manuel García-Margallo (1,8%), José Ramón García (0,3%) i Elio Cabanes (0,1%). Casado ha estat l’aspirant preferit pels militants que han votat a Mallorca i Menorca, mentre que a Eivissa i Formentera ha guanyat Sáenz de Santamaría.

Un total de 2.903 afiliats balears, el 78% dels quals estan al corrent de pagament de la quota anual, s’havien inscrit per votar en aquestes primàries i finalment ho han fet 2.357, el 82,1% dels registrats.

L’aspirant guanyador, que va visitar Palma dilluns passat per fer campanya, ha sumat a l’Arxipèlag 1.102 vots, 332 més que Sáenz de Santamaría.

El PP balear aportarà al congrés extraordinari que se celebrarà a Madrid els dies 20 i 21 de juliol 85 compromisaris, 67 triats avui dijous en les primàries i 18 que tenen la consideració de “nats” per la responsabilitat orgànica que exerceixen.

05/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris