cultura

Santanyí reinventa la celebració del diumenge de Pasqua

Llum, foc i repicar de campanes per commemorar la resurrecció

Santany%C3%AD+reinventa+la+celebraci%C3%B3+del+diumenge+de+Pasqua

Fa dos anys que, amb la pandèmia, a Santanyí no celebren la Resurrecció del Bon Jesús amb actes com el popular encontre. Però això no ha estat cap problema per als santanyiners, que s’han readaptat a la normativa covid, i han donat lloc a una especial celebració del Diumenge de Pasqua.

Mitjançant el foc, la llum, i el repicar de les campanes escenifiquen, des de fa dos anys, la Resurreció. Una idea de l’Associació LAUSA i de la parròquia del municipi, i que han organitzat els joves de Protecció Civil de Santanyí.

Entre tots, encenen les bengales i fan repicar durant una bona estona les tres campanes. És l’única vegada a l’any que les veuen i les senten repicar així, a l’antiga. Pot ser, a partir d’ara, es converteixi en una nova tradició al municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Part Forana es prepara per a la commemoració del Dia del Llibre

Manacor i Felanitx recuperen els actes presencials després que l'any passat els varen suspendre per culpa del confinament.

L’escriptor argentí César Aira guanya el Prix Formentor 2021

El jurat ha destacat "la frescor, la versatilitat i la ironia de la seva abundant obra novel·lística, teatral i assatgística", que ascendeix a més de cent llibres

Un antic celler ha estat l’escenari del concert “Totes les tecles de Samper” del pianista Tomeu Moll-Mas

Ha interpretat avui part del repertori del mestre mallorquí Baltasar Samper, peces difícils, com les que en els anys vint...

‘Encerrados’ de Carlos Suñer Verd, tres visions sobre el tancament abans de la pandèmia

L'escriptor ha presentat el seu nou llibre amb un concert del grup 'Amucla', del que n'és bateria