X

Santiago Abascal encetarà la moció contra Pedro Sánchez d’aquest dimarts

Vox ha quedat tot sol en la moció de censura contra el president de l'Executiu central, la qual previsiblement fracassarà

20/03/2023

Santiago Abascal encetarà la moció contra Pedro Sánchez d’aquest dimarts

Redacció

VOX ha quedat tot sol en la moció de censura contra Pedro Sánchez encapçalada per l’economista i expolític Ramón Tamames. El Congrés acull dimarts a partir de les nou del dematí un debat que clourà dimecres amb la votació. Es necessita majoria absoluta així que, previsiblement, la moció fracassarà.

Santiago Abascal serà el primer a parlar, en representació del grup que proposa la moció de censura. Des de VOX han afirmat que aquest moviment polític és un acte de responsabilitat. El vicepresident d’Acció Política d’aquesta formació, Jorge Buxadé, ha assegurat que la moció té com a objectiu “guanyar i convocar eleccions”.

Després d’Abascal, que no té límit de temps, serà el torn del candidat a la presidència, Ramón Tamames, que exposarà el seu programa polític. El president del Govern central, Pedro Sánchez, i els seus ministres també podran tenir la paraula sense límit de temps.

Representativitat

En acabar aquestes intervencions, la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, interromprà la sessió, que es reprendrà amb els grups parlamentaris de menor a major representativitat. Tindran 30 minuts al primer torn i uns altres 10, en el segon. La votació serà previsiblement dimecres. Serà pública i per crida.

La moció fracassarà, perquè el Partit Popular ja han anunciat que s’hi abstendrà, i la majoria absoluta en aquest cas és necessària. La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Cuca Gamarra, ha afirmat que l’única moció de censura que es pot fer “a un govern Frankenstein” és “la de les urnes”.

Extrema dreta

La portaveu de l’Executiu central, Isabel Rodríguez, ha afirmat en relació amb l’abstenció dels populars a la moció de censura que “el que farà Feijóo” és “fermar el seu futur polític a l’extrema dreta”. Aquesta és la segona moció de censura que VOX presenta contra el Govern de Sánchez. A més, és la sisena que es debat durant la democràcia.

20/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris