X

Santiago Beruete: “En moments de crisi, la jardineria m’ha retornat la pau interior”

"Jardinosofía", "Verdolatría", "Aprendívoros" i "Un trozo de tierra" són alguns dels llibres en els quals Beruete relaciona totes les disciplines de les que és especialista

04/05/2023

Santiago Beruete: “En moments de crisi, la jardineria m’ha retornat la pau interior”

Esther De Miguel

Santiago Beruete és professor d’institut a Eivissa, on imparteix classes de Filosofia, Psicologia i Sociologia. D’altra banda, al llarg de la seva vida ha desenvolupat una gran passió per a la jardineria: “Jardinosofía”, “Verdolatría”, “Aprendívoros” i “Un trozo de tierra”, són alguns dels llibres en els quals Beruete relaciona totes les disciplines de què és especialista.

Els dos elements que acumula majoritàriament a la seva casa de Dalt Vila, són dos: llibres i plantes.

La seva relació amb la jardineria va començar de ben petit a la seva Pamplona natal.

Llicenciat en Antropologia Social i Cultural, a partir de 2006 va començar a estudiar les connexions entre els coneixements adquirits al llarg de la seva vida i la jardineria.

La literatura, la filosofia, l’educació i la jardineria s’entrecreuen en les seves darreres quatre obres. Hi fa un clam a l’antiga màxima de viure conforme a la natura.

Pel que fa a l’illa d’Eivissa, Beruete troba a faltar més jardins als espais públics.

La seva passió l’ha dut a visitar centenars de jardins arreu del món. Hi troba, per damunt de tot, serenitat, repòs i consol.

04/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris