X

Protocol en marxa per evitar col·lapses a la carretera de la Serra en cas de neu

Els municipis afectats demanen que es destinin mitjans per controlar el trànsit i l'acumulació de vehicles 

13/01/2022

Protocol en marxa per evitar col·lapses a la carretera de la Serra en cas de neu

Govern, Ajuntaments de la Serra i organismes d’emergències han aprovat protocol d’actuació enfront de les aglomeracions de cotxes que es produeixen a la Serra quan neva i el col·lapse que es genera per l’enorme afluència de gent que vol gaudir de la neu

Els municipis afectats exigeixen que hi hagi coordinació absoluta per actuar. De res serveix, per exemple, diu, Antoni Solivellas, batle d’Escorca, retirar la neu de la carretera i obrir al trànsit, si aquest no es limita, perquès es produeixen embossos que posen en perill la seguretat dels usuaris.

L’Ajuntament d’Escorca recorda que només hi ha una única via, sense possibilitat d’habilitar accessos alternatius en cas d’emergència. El document calcula que entre les tres zones d’aparcament d’Escorca hi poden estacionar uns 800 cotxes.

El document preveu, que en cas que l’AEMET activi una alerta per risc de nevada, la Direcció General d’Emergències i Interior activarà i coordinarà les mesures preventives i operatives establertes en el Pla Especial de Meteorologia Adversa (Meteobal), per evitar que hi hagi persones vulnerables deambulant per la zona sense cobertura d’abric o refugi; així com es tancarà al trànsit la zona central de la Serra o bé s’establirà un circuit rodat sense que puguin estacionar els vehicles. També es tallaran les carreteres afectades per la neu i, segons la situació, es permetrà únicament circular els vehicles amb cadenes.

13/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT