economia

Satisfacció dels concessionaris per la llei de Canvi Climàtic del Govern central

El Govern no preveu modificar el calendari de prohibició del dièsel i la benzina, mentre les vendes de vehicles s'han enfonsat i el sector reclama més ajudes

Satisfacci%C3%B3+dels+concessionaris+per+la+llei+de+Canvi+Clim%C3%A0tic+del+Govern+central

Amb mesures de seguretat “anticovid-19” com la presa de temperatura dels clients a l’entrada, mascaretes obligatòries i una desinfecció meticulosa dels vehicles, les empreses concessionàries són dels pocs establiments comercials de més 400 m2 que han pogut obrir en la fase 1.

Després d’un mes d’abril pràcticament sense vendes i d’haver perdut les comandes de les empreses de lloguer de cotxes, uns 10.000 vehicles a les Balears, els concessionaris afronten un any molt complicat. La previsió és que enguany les matriculacions davallaran més d’un 55%, una previsió més pessimista que la del conjunt de l’Estat. “Hi ha ofertes molt agressives dels fabricants, però en aquests moments tot depén de que arrenqui o no la temporada turística”, resumeix el president d’ASEDA, Andreu Vidal.

Estan satisfets pel projecte de llei de Canvi climàtic del Govern central, que dona fins a l’any 2040 perquè tots els vehicles nous siguin d’emissions zero, i fins al 2050 per retirar de la circulació els de motors que emetin C02, principalment els de benzina i dièsel. La gerent de SEAT Blau Motors, Mireia Prades, creu que hi ha interès pel cotxe elèctric “però els clients veuen que encara són més cars i en un moment com aquest, de crisi, el preu és un factor determinant”. Per això, Prades demana més ajudes públiques per a la compra de vehicles no contaminants.

El president d’ASEDA reclama que les Balears s’adaptin al calendari de retirada dels cotxes contaminants previst per la Unió Europea i el Govern espanyol, que considera “més realista”.

El Govern es mostra convençut que la nova llei estatal de Canvi Climàtic respectarà la normativa autonòmica que prohibeix la circulació de vehicles dièsel a partir del 2025 i de benzina el 2035 a les Illes. Ho ha assegurat el conseller de Transició Energètica Juan Pedro Yllanes, que afegeix que no preveu un altre escenari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...