societat

SATSE denuncia que a l’hospital de Son Espases pacients positius per Covid-19 comparteixen planta amb altres pacients

Un fet que se sumaria al col·lapse que pateixen les urgències de l'hospital des de fa dies i que, segons ells, encara aquest dimecres continua

SATSE+denuncia+que+a+l%27hospital+de+Son+Espases+pacients+positius+per+Covid-19+comparteixen+planta+amb+altres+pacients

El sindicat d’infermeria SATSE denuncia que a l’hospital de Son Espases pacients positius per Covid-19 comparteixen planta amb pacients ingressats per altres patologies. Un fet que se sumaria al col·lapse que pateixen les urgències de l’hospital des de fa dies i que, segons ells, encara aquest dimecres continua.

La situació que denuncia el sindicat SATSE es produiria a la planta de malalts infecciosos destinada per als pacients de Covid-19. Concretament, la Unitat d’Hospitalització 3-O. Aquest dimecres, hi havia 12 pacients positius per Covid-19, que compartien unitat amb altres 5 pacients d’altres patologies.

Aquesta situació ha estat denunciada aquest dimecres al gerent de l’hospital durant el transcurs d’una reunió convocada per les denúncies fetes aquest dimarts tant pel sindicat d’infermeria SATSE, com pel d’auxiliar d’infermeria, el SAE. Les dues patronals asseguren que, des de mitjans de la setmana passada, es produeix un col·lapse a les urgències de Son Espases.

La gerència de l’hospital diu que les xifres de pacients atesos són entre un 10 i un 15% inferiors a les de l’any passat. Però reconeixen un augment progressiu de l’activitat en aquest servei, davant el qual, ahir ja s’hi ha actuat.

Segons el SATSE, això no ha estat suficient i, encara aquest dimecres, 26 pacients d’urgències esperen poder accedir a un llit, en part pels llits que romanen tancats durant l’estiu.

Des de la gerència de l’hospital asseguren que en cas que sigui necessari les obriran, però que el nivell assistencial actual encara no ho requereix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol