X

Saturació a la carretera: la DGT recomana a les empreses flexibilitzar els horaris d’entrada i sortida dels treballadors

Aquest mes d'abril, la via de Cintura, a Palma, ja supera els 80.000 vehicles diaris en cada sentit

26/04/2024

Saturació a la carretera: la DGT recomana a les empreses flexibilitzar els horaris d’entrada i sortida dels treballadors

Continua en augment el nombre de vehicles que circulen per les carreteres de les Illes i puja també la saturació de les vies. En aquest sentit, la DGT recomana a les empreses flexibilitzar els horaris d’entrada i sortida dels treballadors.

De cada vegada, hi ha més vehicles a les carreteres de les Illes. En concret, 1.180.827. Gairebé 150.000 més en una dècada. Les Balears tenen una de les densitats més altes. Per illes, Menorca suporta 0,93 vehicles per habitant, Mallorca 0,95, Eivissa un 1,08 i Formentera un 1,92 vehicles per habitant.

Aquest mes d’abril, la via de Cintura, a Palma, ja supera els 80.000 vehicles diaris en cada sentit i el parc mòbil s’incrementarà arreu així com avancin les setmanes. Aviat s’hi afegiran 50.000 vehicles de lloguer venguts de fora i els cotxes de particulars arribats en vaixell.

Per mitigar els embossos, la DGT demana continuar apostant pel transport públic gratuït. Però també ofereix un altre suggeriment, adreçat a les empreses, que és flexibilitzar els horaris d’entrada i sortida dels treballadors. La DGT també alerta que l’envelliment del parc mòbil balear no afavoreix la seguretat.

26/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris