X

Saturació al control de seguretat de Son Santjoan en l’inici de temporada

Esperes de més d'una hora davant el que se sospita que és una vaga encoberta dels treballadors de Trablisa, però que la Guàrdia Civil no pot intervenir-hi perquè s'està complint amb els protocols

22/03/2024

Saturació al control de seguretat de Son Santjoan en l’inici de temporada

Fotografia feta aquest dematí de les llargues cues pel passatger Luis M Señor.

Moments de caos i col·lapse als controls de seguretat de l’Aeroport de Palma avui matí, en plena operació sortida per l’inici de la Setmana Santa. Molts passatgers han hagut d’esperar més d’una hora, s’han vist atrapats i, alguns, fins i tot, han perdut el seu vol. Aena apunta a una vaga encoberta dels treballadors de Trablisa, tot i que la versió de l’empresa és que hi ha hagut una saturació puntual en els controls que ja s’ha solucionat. En canvi, fonts del comitè d’empresa han confirmat a IB3 Notícies que es tracta d’una mesura de pressió dels empleats que haurien decidit no fer hores extres durant la Setmana Santa per reivindicar millores laborals i que aquesta situació es podria tornar a repetir els pròxims dies.

S’està complint amb el protocol d’un passatger per minut, i per això no ha pogut intervenir la Guàrdia Civil. Això ha causat cues que, en plena operació sortida, amb més afluència de passatgers, es torbaven una hora i quart a passar el control. Segons testimonis, hi havia tensió i nirvis entre els passatgers, alguns dels quals han perdut l’avió i connexions amb altres.

Fonts del comitè d’empresa deixen clar que no es tracta de cap vaga. Expliquen que és una mesura de pressió dels treballadors per reivindicar un plus d’aeroport per càrrega de feina i més descans. Per aquest motiu, es va acordar no fer hores extres en Setmana Santa, limitar-se a fer el seu torn laboral i culpen l’empresa de manca de previsió.

“L’alarma de control aleatori sonava constantment, cada 2 o 3 passatgers”

Un dels passatgers afectats per la saturació i que ha perdut el vol ha estat el company i periodista d’Esports IB3 Toni Terrades. Ha explicat que una vegada han pujat a la planta on es troba el filtre, han intuït que alguna cosa passava perquè hi havia molta gent: “La cua arribava a les màquines de tiquet”. El que sí que assenyala Terrades és que entre els seus amics que passaven el control, tenien la impressió que l’alarma de control aleatori sonava constantment, cada 2 o 3 passatgers: “Era com tot excessivament lent”.

Així comença l’operació sortida per la Setmana Santa. Des d’avui i fins dia primer d’abril, els aeroports de les Illes operaran prop de 7.200 vols; és un descens de prop d’un 30 per cent respecte de l’any passat. Avui hi haurà gairebé 600 moviments als aeroports de les Balears, entre vols nacionals i internacionals. En concret, uns 450 a l’aeroport de Palma, 90 a Eivissa, i 50 a Menorca.

Notícies relacionades >

22/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris