societat

La pandèmia satura de moixos Son Reus

Demanen ajuda ciutadana per reintegrar-los en finques o colònies urbanes


A son Reus no recorden haver tengut mai tants de moixos. N’hi ha un centenar, entre mansos i salvatges. Durant la pandèmia les associacions no n’han pogut sanar tants i han procreat molt més.

Normalment acaben trobant famílies d’adopció per als moixos sociables. El problema és amb els altres, els ferals. Rafel de Juan, veterinari de l’Ajuntament de Palma, explica que no hi ha tanta de gent que s’interessi per aquests animals salvatges: “Quan duen aquí un mes i mig o dos mesos dins una gàbia, s’estressen molt més que els cans i comencen a aprimar-se, agafen malalties”.

Per això, és urgent trobar-los una sortida. L’associació SOS Voluntarios de Son Reus demana ajuda a la població. Nonica Schneider fa una crida perquè gent que tengui una finca amb prou espai els aculli: “Que ens deixin ficar-los a un galliner o, si no en tenen, els deixam una gàbia per adaptar el moix durant uns 20 dies i després se’n fa un alliberament controlat. El moix quedaria a la finca, perquè és territorial”.

Però De Juan alerta que això no es pot fer a qualsevol finca rústica, perquè pot posar en perill altres espècies, fins i tot algunes de protegides, com ja ha passat a Pollença amb la cria del voltor negre i la miloca i a Menorca i Formentera amb la del virot.

Des de Son Reus proposen reintegrar aquests moixos salvatges en colònies urbanes ja existents, crear-ne de noves o provar de socialitzar-los. Reconeix que és més complicat, però diu que de vegades s’aconsegueix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Leonor Bauzá Matas 18/06/2021

  Seria deseable que Son Reus tuviera espacios adecuados para que los gatos no se estresaran. En las jaulas donde los tienen claro que se estresan.
  Lo mismo pasa con los perros que pasan meses sin que puedan salir de las jaulas .
  El Ayuntamiento y el Govern deben ponerse las pilas.

 2. Cristina Colom 18/06/2021

  La idea es fantástica pero lo que tiene que hacer SON REUS es tener a todos los animales en mejores condiciones,jaulas grandes con camas (duermen en el suelo y sobre mojado cuando limpian las jaulas)sacarlos dos veces al día,en el caso de los perros. Los gatos necesitan camas y tranquilidad y jaulas grandes, no en nichos cómo están muchos. Ampliar el horario para facilitar las visitas y el trabajo de los voluntarios
  Espero que este proyecto se lleve a cabo y no quede solo para limpiar su imagen. Y rapidito Señores

 3. Sara Rodriguez 19/06/2021

  Así como en los parques hay zonas de pipi can podrían crear zonas de refugio para estos animales castrandolos , teniéndolos controlados almenos no estarían tras unos barrotes .Pero si zonas delimitadas donde alimentarlos no sería un problema. Habría mucha gente implicada en ayudar , porque anda que no somos pocas las que vamos poniendo comida y agua cuando los ves, o recogemos los peques intentando que no pasen la misma suerte, porque por desgracia no tienen una larga vida .

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

La gota freda deixa importants inundacions al Port d’Alcúdia, Platges de Muro i Alcúdia

A Mallorca, l'112 ha actuat a 80 incidències durant el dia d'avui {rela}Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres...

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren