X

Temporada de pesca de rècord: les captures s’incrementen un 15%

El sector pesquer de les Illes ha començat l'any amb molt bon peu

03/05/2024

Temporada de pesca de rècord: les captures s’incrementen un 15%25

Imatge d'arxiu.

El sector pesquer de les Illes ha començat l’any amb molt bones dades. Les captures d’espècies com la sípia, el jonquillo i la tonyina vermella s’han disparat, un fet que la Federació de Confraries de les Balears atribueix a la bona gestió que des de fa anys es fa de les pesqueres.

Pel que fa a la temporada de la sípia, la qualifiquen d’extraordinària. Des que ha començat l’any, les captures s’han incrementat un 25%. En tot l’any passat se’n varen pescar 17.000 quilos i enguany ja en són prop de 14.000. La campanya de pesca del jonquillo i del cabotí, que comença el 15 de desembre i acaba el 30 d’abril, s’ha saldat amb 11 tones capturades, fet que suposa un 17% més que l’any passat.

La temporada de captura de tonyina vermella tot just acaba de començar, i fins al moment ja se n’han pescat 2.200 quilos, cosa que suposa un increment del 56% respecte del mateix període de l’any passat.

Pel que fa a la gamba vermella l’increment de les captures ha estat més moderat. En els 4 primers mesos de l’any se n’han pescat quasi 23.000 quilos, fet que n’implica un augment del 5%. El problema, diuen els pescadors, és que tot i que les pesqueres de gamba de les Balears tenen bona salut, la flota pot haver de deixar de pescar-ne perquè la quota de pesca d’aquesta espècie establerta per Brussel·les és per a tota la Mediterrània.

L’increment del de captures de les espècies esmentades anteriorment ha causat un retard en la pesca de la llagosta, tot i que la Federació de Confraries de les Balears ho qualifica de fet conjuntural i creu que quan el 31 d’agost es reobri la veda, el volum de captures d’aquesta espècie s’haurà recuperat.

03/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris