Localitzada la menor de 17 anys desapareguda a Palmanova
L'alerta per desaparició ha estat desactivada

L'empresari, Carlos Samblás i l'enginyer, Juan José Lemm, dissenyen un sistema per filtrar els residus contaminats a les desembocadures de gran afluència
Segons l’Institut Oceanogràfic de les Balears, a la mar de les Illes hi ha 4 quilos de fems per cada quilòmetre quadrat fins als 800 metres de profunditat. Una xifra preocupant, segons Carme Alomar, investigadora del centre, ja que “els estudis apunten que el 80 % d’aquests residus provenen de vies terrestres“.
Per fer front a la contaminació marina, Carlos Samblás i l’enginyer Juan José Lemm han patentat el projecte “Sea Guard Barriers”, un sistema que permet filtrat els residus a les desembocadures de gran afluència. Consisteix en una barrera que filtra l’aigua i guarda els residus en una senalla, amb sensors que donen un avís quan el sistema està ple. “És una barrera intel·ligent que puja i baixa segons el nivell de la mar”, explica el director del projecte, Carlos Samblás.
Per evitar desbordaments quan els canals vagin plens, el sistema està pensat per ubicar-se a les desembocadures dels torrents i fluvials, “on no hi ha perill d’inundacions” segons el director de ‘Sea Guard Barriers’. Samblás defensa que el projecte és innovador perquè permet recollir tones de residus directament a les portes de la mar, “a l’arrel del problema”, a zones de molta afluència.
Tots els plàstics que es recullin es destinaran a empreses que els puguin donar una segona vida. De moment, estan pendents de rebre una subvenció per implantar aquest sistema a la badia de Palma i no descarten traslladar el projecte a altres ciutats.
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
Continua la incògnita, mentre s'especula quina espècie pot haver causat el que no sembla una mossegada
Després d'un mes, l'home de 54 anys ha estat traslladat a planta