societat

Segona campanya d’intervenció arqueològica al poblat talaiòtic dels Antigors de ses Salines

El Consell ho ha subvencionat amb quasi 10 mil euros per tal de conservar les estructures visibles i fer un espai segur pels visitants


Per segon any consecutiu, el poblat talaiòtic dels Antigors de ses Salines, situat prop de la carretera de Santanyí, rep la intervenció d’equips arqueològics per garantir la conservació de les seves estructures, així com posar-les en valor. La restauració d’aquests jaciments és un dels 19 projectes que enguany han rebut la subvenció del Consell per ajudar a conservar l’espai i que aquest sigui segur per als visitants.

La consellera de Cultura, Bel Busquets, detalla que, la subvenció rebuda del Consell de Mallorca ha estat d’uns 230.000 euros perquè els jaciments arqueològics duguin a terme les seves tasques d’investigació i es mantingui l’espai net.

Ara mateix es troben en la segona fase d’actuació. Aquesta es centra, principalment, a retirar la vegetació que ha crescut damunt les restes arqueològiques per tal d’evitar la seva degradació i en recuperar les parets seques que s’han anat formant històricament tant sobre la murada com als altres límits de la parcel·la pública, detalla Jaume Servera, codirector de les excavacions.

Juntament amb els arqueòlegs, els grups de treball que hi intervenen són la brigada municipal i l’equip de restauració. Es preveu que les tasques de recuperació de l’espai tinguin una durada aproximada de quatre setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Can Picafort és el centre de la cervesa artesana internacional

Acull la VI Edició del Concurs Internacional de Cerveses Artesanes i la I Fira de la Cervesa Artesanal Balear

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència