societat

Segona jornada de vaga dels conductors dels busos del TIB

Divendres està convocada una nova aturada de 24 hores, que podria ser indefinida a partir de la setmana que ve si no hi ha avanços en la negociació


El seguiment de la vaga ha estat del 100% a primera hora del matí, segons el comitè d’empresa. Tot i això, els representants dels treballadors de Moventis, la concessionària encarregada del transport públic per carretera al Ponent de Mallorca, s’han tornat a queixar d’uns serveis mínims “abusius” que, en algunes línies han arribat -han denunciat- fins al 65%.

Després de les aturades parcials de la setmana passada i de la jornada de vaga feta aquest dilluns, no hi ha hagut cap avanç. De fet, els treballadors acusen l’empresa d’immobilisme. També han dirigit les crítiques cap a la Direcció General de Mobilitat i Transports, fins on, avui, han traslladat la seva protesta. El Govern, per part seva, els demana tranquil·litat, que es compleixin els serveis mínims i fa una crida al diàleg perquè empresa i treballadors recondueixin la situació.

Mentrestant, els afectats per la vaga han estat els usuaris, que s’han hagut d’adaptar a la reducció de freqüències esperant més temps del que és habitual o cercant alternatives de transport. De fet, algunes persones han hagut d’agafar un taxi per no arribar tard a la feina. En total, són 14 línies del TIB les afectades per la vaga dels conductors. Es tracta de les connexions amb Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar i Esporles.

Els conductors del TIB de la zona de Ponent tenen previst tornar a fer vaga aquest divendres, una aturada que podria ser indefinida a partir de dilluns que ve, si no hi ha avanços en la negociació. Denuncien que d’ençà de l’arribada de la nova concessionària, el gener passat, han perdut drets laborals i salarials.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada

La pressió humana sobre Menorca ha disminuït aquesta temporada, tot i la sensació de massificació

Segons els experts, hi ha hagut més turisme nacional i, en estades més curtes, i això ha fet que s'hagin...