societat

Segona ona a la baixa a les illes Balears segons el portaveu del comitè malalties infeccioses, Javier Arranz

2 morts més a residències, a Domus Vi Capdepera i a Bell Entorn de Sóller

Segona+ona+a+la+baixa+a+les+illes+Balears+segons+el+portaveu+del+comit%C3%A8+malalties+infeccioses%2C+Javier+Arranz

El Portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha destacat avui la tendència a la baixa que s’està donant aquests darrers dies a les Illes de manera generalitzada. Una estabilitat que es nota tant en el nombre de contagis com d’ingressos a planta i a les Unitats de Cures Intensives. La taxa de positivitat en els darrers dies és del 5%, del 3,7 avui.

Una situació de millora que es dona sobre tot a Mallorca i a Menorca. a Eivissa, en canvi, continuen preocupant les xifres. Arranz ha explicat que en aquests moments la incidència acumulada és de 330 casos per cada 100.00 habitants en el conjunt de l’illa. De 620 a la ciutat.
També ha explicat que a la zona d’Arquitecte Bennassar de Palma aquesta incidència acumulada s’ha reduït a la meitat en la darrera setmana, passant dels 500 casos als 246 per cada 100.000 habitants. Ara el que fa Salut és analitzar la localització d’aquests casos per tal de poder concretar mesures tant restrictives com d’alleugeriment a la zona. També ha destacat que a totes les zones on s’apliquen mesures restrictiva continua fent-se la intervenció comunitària, per ajudar a aquells que ho necessiten.
Pel que fa a les residències, Javier Arranz ha explicat que els cribatges que s’hi ha fet en els darrers dies són bons, ja que en el 97 per cent dels casos els resultats són negatius.
Arranz ha concretat que a la Bonanova de Palma en les darreres 24 hores s’ha donat un contagi més. A la Bell Entorn de Sóller també augmenten els casos i ja són 72 els usuaris contagiats, 35 dels quals estan hospitaliutzats. A la Seniors d’Inca en són ja 32. Salut promou ara cursos de formació entre els professionals, tant pel que fa a la seva protecció individual com al tracte i atenció de les persones amb Covid.

En les darreres 24 hores s’han de lamentar dues morts més. Són dos residents de la Bell Entorn i la Domus Vi de Capdepera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una verema diferent a Pollença que a Puigpunyent

Els vins de muntanya tenen un caràcter diferent als de zones més planes

Palma celebra aquest dissabte la 47ena marxa ‘Des Güell a Lluc a peu’

Una sortida que serà a partir de les 22:45h de manera esglaonada

Recollits 245 quilos de residus en només dues hores a S’Albufereta

Jornades de neteja a Mallorca i Formentera amb motiu del World CleanUp Day

Èxit de convocatòria de la quarta edició de la fira gastronòmica Arrels a Maó

Els 15 expositors de productes locals estàn gaudint aquest cap de setmana de la nova ubicació a l'aire lliure