X

Seguidors de Bolsonaro bloquegen una setantena de carreteres

El guanyador dels comicis al Brasil, Luis Inácio Lula da Silva, es compromet a governar per a tots els ciutadans

31/10/2022

Seguidors de Bolsonaro bloquegen una setantena de carreteres

Tall d'una carretera per part de seguidors de Bolsonaro a l'estat de Mato Grosso, al Brasil

Redacció

Silenci al Brasil per part de Jair Bolsonaro, després de ser derrotat per la mínima pel candidat d’esquerres Luiz Inácio Lula da Silva. Mentre els seus seguidors celebren la victòria, camioners afins a Bolsonaro han bloquejat una setantena de carreteres de tot el país.

Un grup de transportistes seguidors de Bolsonaro han protestat contra la victòria de Lula da Silva paralitzant diverses carreteres. Els organitzadors han assegurat haver fet prop de 70 talls a les vies d’accés de les principals artèries de tot el país. A Rio de Janeiro ha quedat interrompuda durant unes hores Via Durta, la carretera que connecta amb Sao Paulo.

Celebracions

L’altra cara de la moneda l’han ofert les celebracions els seguidors del guanyador dels comicis, Luis Inácio Lula da Silva. Ell ha fet una crida a la unió i s’ha compromès a governar per a tots els ciutadans. “Tinc fe que amb l’ajuda de la gent trobarem una sortida“, ha afirmat el guanyador, que s’ha marcat com a objectiu que el país “torni a ser democràtic, harmònic, i que hi hagi pau” per a construir “el món que necessita el Brasil”.

Dirigents polítics de tot el món i associacions ecologistes han celebrat la victòria del candidat d’esquerres, pel seu compromís a evitar la degradació de l’Amazònia.

31/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris