X

Illa confirma 67 brots actius a Espanya

Els de Lleida i A Mariña, Lugo, són els que més preocupen

08/07/2020

Illa confirma 67 brots actius a Espanya

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que mentre no hi hagi una vacuna s’haurà d’aprendre a conviure amb el coronavirus. Actualment, són 67 els brots actius a 15 comunitats autònomes, tot i que des de l’11 de maig se n’han detectat 118. La comarca del Segrià, a Lleida, és la que més persones infectades té actualment. Són 853 de 14 brots que han obligat a reconfinar 210.000 habitants. El director del Servei Català de la Salut no descarta derivar casos d’aquesta regió a altres hospitals de Catalunya. Per evitar un nou Segrià, el president Torra ha anunciat que, a partir de demà i a tot Catalunya, serà obligatori dur mascareta.

També ho serà per a tots els habitants d’Ordizia, Guipúscoa, que n’aglutina 48 casos actius. Se sospita que el focus s’ha originat per un infectat de Lleida que va visitar la zona i s’han fet 1700 PCR en dos dies que podria fer augmentar el número de persones afectades.

A Granada, una vetla amb molta assistència ha causat un nou brot que, de moment, només ha deixat 6 infectats amb PCR positiva però ha obligat a fer proves massives als assistents i als seus contactes, alguns de fora de Granada. Osca, amb més de 400 casos detectats, ha obligat tres comarques del Baix Aragó a tornar a la fase 2 del confinament i a Galícia, a A Mariña 70.000 persones de 14 localitats tornen a estar confinades després de detectar-s’hi 131 nous contagis.

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT