X

4.908 alumnes illencs inicien avui les proves de batxillerat d’accés a la universitat

Són un 2,8% més d'alumnes que en les proves anteriors. En total, hi ha 9 punts d'examen a totes les Illes distribuïts en 14 edificis

11/06/2024

4.908 alumnes illencs inicien avui les proves de batxillerat d’accés a la universitat

Imatge d'avui mateix d'una aula de la UIB a Palma a punt de començar el primer examen.

Un total de 4.908 alumnes de segon de batxillerat de les Illes Balears comencen avui les proves de batxillerat d’accés a la universitat, les PBAU. Són un 2,8% més d’alumnes que en les proves anteriors. La nota que els joves obtenen a la coneguda com selectivitat és allò que determina a quins estudis i universitats podran accedir, i per tant condicionarà el seu itinerari formatiu i el seu futur professional. En total, hi ha 9 punts d’examen a totes les Illes distribuïts en 14 edificis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IB3 (@ib3)

Gairebé el 80% dels estudiants s’examinen a un dels cinc punts habilitats a Mallorca, 3.895 alumnes. Mentre que els alumnes de Menorca són poc més de 426, a Eivissa són 567 i a Formentera són 20. Són necessaris 270 professors per al desenvolupament de les proves, i a cada punt habilitat per examinar-se diferent del campus de la UIB hi ha un responsable acadèmic per cuidar-se de tot el funcionament.

Les proves estan estructurades en dos blocs: el d’accés, que inclou les matèries troncals comunes, i les de cada especialitat de batxillerat, i llavors hi ha un bloc d’admissió, de caràcter voluntari, amb aquelles assignatures opcionals relacionades amb els estudis que cada alumne vol cursar. Per als joves que ara han acabat el batxillerat són dies de nervis, de dormir poc i estudiar molt.

Notícies relacionades >

11/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT