X

S’encareix un 70% el transport en vaixell de mercaderies perilloses a les Illes

La Federació balear de Transports exigeix un Règim Fiscal propi per combatre els efectes de la insularitat

08/02/2022

S’encareix un 70%25 el transport en vaixell de mercaderies perilloses a les Illes

El preu del transport marítim de mercaderies perilloses augmenta a partir d’aquest mes un 70% a les Balears. El motiu, l’elevat cost que, segons l’empresa encarregada d’operar l’únic vaixell que fa la ruta, el Global Trader, té transportar, a través de la mar, aquests productes. Trasmed assegura que la situació és insostenible i que no ha tengut més remei que pujar el preu del servei, ja que les taxes portuàries són molt elevades i les ajudes que reben, insuficients. Fins i tot, s’ha arribat a plantejar renunciar a aquesta ruta. Entre les mercaderies perilloses que du a la comunitat hi ha els gasos que s’utilitzen en l’àmbit sanitari, industrial i alguns productes químics.

El vaixell de Trasmed arriba cada dimarts i dissabte a Palma, els dimecres a Maó i els dijous a Eivissa, i en té el monopoli, tal i com ha reconegut a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio el delegat de la companyia a les Illes, Giovanni Pirone. 

Una situació complicada que coneix de primera mà el president de la Federació Empresarial Balear de Transports, Salvador Servera, qui assegura que aquest augment del preu resta competitivitat a les empreses de les Illes i que només s’arregla amb un Règim Fiscal Especial per a la comunitat. Un règim que, segonsr Servera, ajudaria a combatre els efectes de la insularitat. Ara, la Federació i Trasmed es reuniran les pròximes setmanes per abordar aquest increment del preu del transport de les mercaderies perilloses i com se’n pot donar una sortida.

08/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris