societat

S’endarrereix la compra de llibres i material escolar

Les famílies també demoren la compra d'uniformes perquè dubten que hi hagi classes presencials

S%27endarrereix+la+compra+de+llibres+i+material+escolar

Les famílies endarrereixen la compra de llibres i material escolar davant la incertesa que envolta l’inici del curs 2020-21. El responsable de Centres Docents de Distribuidora Rotger, Joan de Déu Vivó, explica que en aquests moments, tenen venuts o reservats 102.000 llibres de text i diu que, fa un any, aquesta xifra era un 30% superior.

També hi ha dubtes a l’hora d’adquirir els uniformes perquè a molts pares els preocupa que no hi hagi classes i no hagin de fer servir la roba que han comprat.

En canvi, a centres com el Corte Inglés confirmen que de cara a aquest curs, augmenta la venda de tauletes, ordinadors i, en general, de tot tipus de material informàtic. El motiu és que els pares tenen clar que hi haurà classes que s’hauran de fer telemàticament. La possibilitat que hi hagi “semipresencialitat a secundària fa que les famílies s’equipin per poder atendre aquesta necessitat”, diu el cap de comunicació, Toni Sánchez.

Les quotes escolars

El que també preocupa als pares és pagar quotes escolars i que, després, no hi hagi classes. El president de l’organització Consubal, Alfonso Rodríguez, diu que, si no hi ha presencialitat, no es pot cobrar la mateixa tarifa. “El decret que es va fer a principis de la pandèmia ho deixava clar: el servei que no s’ha donat no s’ha de pagar”, comenta Rodríguez. Assegura que, malgrat no estaven d’acord, moltes famílies varen pagar totes les quotes del darrer curs perquè els amenaçaven que perdrien la plaça.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol