societat

S’endureixen les restriccions a Mallorca, també per Nadal

El toc de queda es mantendrà entre les 10 del vespre i les 6 del matí, sense excepcions a cap data


Les festes de Nadal a Mallorca tendran més restriccions de les previstes fins ara. A partir de demà i, almanco, fins dia 28 de desembre, Mallorca passarà a nivell 4 d’alerta sanitària. Les reunions socials podran ser de màxim 6 persones a l’exterior i 6 a l’interior, també durant la nit de Nadal, el dia de Nadal i la segona festa. En espais interiors, hi podrà haver com a màxim dos nuclis de convivència.


Per què s’endureixen les restriccions a Mallorca

El toc de queda es mantendrà entre les 10 del vespre i les 6 del matí, sense excepcions a cap data. Es manté la prohibició de fumar en espais públics quan no es pugui assegurar la distància de 2 metres, mentre s’estigui en moviment o a les terrasses de bars i restaurants. El petit comerç seguirà amb un 50% de la cabuda, però les grans superfícies només podran tenir-ne un 30% i hauran de controlar l’accés.

L’hostaleria haurà de tancar els seus interiors a partir de dijous dia 17 i a l’exterior podran tenir un 75% de la seva capacitat, en grups de com a molt sis persones per taula. Hauran de tancar com a màxim a les 10 del vespre, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius que hauran de tancar a les sis de l’horabaixa. Podran fer servei a domicili fins a les 12 de la nit.

Els locals d’oci infantil que reobriren fa poc podran seguir amb l’activitat, amb un 50% de l’aforament i grups de 6. Els cinemes i teatres també tendran una cabuda similar i no s’hi podrà consumir res. Als llocs de culte hi podrà haver, com a molt, un 30% de la capacitat. I a les cerimònies es podran agrupar com màxim 15 persones, tot i que se’n recomana l’ajornament. Les activitats a l’aire lliure, limitades en grups de 6 persones, són les més recomanades per aquestes dates. Les àrees recreatives de l’IBANAT, de fet, romandran obertes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...