X

Sense canvis a la vista: cap de setmana protagonitzat pel sol, la calor i molta sensació de basca

La temperatura màxima es registrarà a l'interior de cada illa, amb valors entre els 33 i els 36ºC a Menorca i les Pitiüses i de fins a 37 o 38ºC a Mallorca

18/08/2023

Sense canvis a la vista: cap de setmana protagonitzat pel sol, la calor i molta sensació de basca

Fotografia feta a la costa d'Alcúdia./ Carla i Emma

El Temps

Durant aquest pròxim cap de setmana, no s’esperen canvis pel que fa al temps. Persistirà l’ambient de ple estiu, amb sol, calor i molta sensació de basca.

Niguls prims i qualque boira

Per l’oest de les Illes, arribaran bandes de niguls alts, més abundants dissabte. No signifiquen un canvi de temps i tampoc impediran que, en general, el cap de setmana sigui assolellat i calorós. El mes d’agost és també el mes de la basca per antonomàsia, i aquest cap de setmana no en serà una excepció. La massa d’aire mediterrània és molt humida, i això es traduirà en petits bancs de boira interiors durant la nit i a la matinada. També en la formació de niguls baixos a primera i a darrera hora.

Calor intensa

La temperatura nocturna serà prou elevada, amb mínimes tropicals -nit en què el termòmetre no baixa de 20ºC- generalitzades i mínimes tòrrides -superiors als 25ºC-) a la costa. La màxima es registrarà a l’interior de cada illa, amb valors entre els 33 i els 36ºC a Menorca i les Pitiüses i de fins a 37 o 38ºC a Mallorca. Tot plegat, acompanyat de molta sensació de basca, a causa de la humitat atmosfèrica tan elevada que ja fa dies que ens acompanya.

18/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris