societat

Sense controls sanitaris als aeroports balears

Els passatgers asseguren que només es pren la temperatura a alguns viatgers, no a tots els que passen per les instal·lacions


Les restriccions decretades per Alemanya als viatgers procedents d’Espanya se sumen a les d’altres 160 països d’arreu del món. Evitar viatjar a aquests territoris, fer-se una prova PCR en arribar a casa o, fins i tot, complir quarantena en són les principals. Però… què passa quan es fa el trajecte a la inversa. És a dir, quan els passatgers arriben a territori espanyol des de qualsevol punt? Es mantenen les mesures sanitàries als aeroports, es controla qui entra a les illes o des d’on ve? Els passatgers asseguren que no. És el cas d’una parella que ha fet un trajecte des de Xile a Son Sant Joan, amb connexió a Madrid. N’Olalla i en Mauricio asseguren que només han emplenat el qüestionari sanitari i els han pres la temperatura una sola vegada, tot i haver circulat per tres aeroports i venir en un vol procedent del sisè país del món amb major taxa de contagis. Xile ha registrat en les darreres 24 hores més de 2 mil casos nous i 41 morts.

Els ports i aeroports són la porta d’entrada a les Balears i fins al 9 per cent dels contagis registrats a la comunitat han estat importats, segons un informe del Servei d’Epidemiologia publicat la setmana passada. La presidenta Francina Armengol, reiterava aquest dimecres al govern central la necessitat de fer més controls a tothom que arribi a les Illes, sobretot a passatgers nacionals.

Recordem que l’arxipèlag balear és la cinquena comunitat d’Espanya amb més casos diagnosticats en els darrers set dies, segons el Ministeri de Sanitat.


Podeu escoltar el testimoni a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Patricia koenig 17/08/2020

    La realidad es así tanto el gobierno como Aena solo les interesa el dinero , se podría haber evitado todo este desastre con pcr y más controles y una regulación de los vuelos ya que no es normal que aterre en tan seguidos , tendría que haber más tiempo entre avión y avión así se podrían haber evitado las acumulaciones de passageros . Pero no vamos a intentar mantener todos los vuelos para ganar dinero porque solo se piensa en el momento no se piensa a largo plazo y en nuestra salud mucho menos .

Cercador |


més contingut relacionat

Positiu per Covid d’una treballadora del Centre Carlos Mir gestionat per Fundació Discapacitats

En tractar-se d'un Centre amb persones d'un col·lectiu de risc s'ha decidit fer tests a tots els usuaris i treballadors

Creix el nombre d’àguiles a Mallorca

Avui es commemora el dia d'aquesta au

El BOIB publica les noves restriccions a Mallorca i Eivissa per frenar la pandèmia

A les residències es permetrà, de manera excepcional, la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada