societat

Sense data per a la posada en marxa de la residència de l’IMAS per a gent gran asimptomàtica

Una extreballadora de la residència Bell Entorn de Sóller denuncia que les coses al centre no es fan bé


Tot i que només a la residència Bell Entorn de Sóller han mort 14 usuaris en aquesta segona onada de la pandèmia i que continuen augmentan dels contagis per la Covid-19 a les residències de gent gran, l’Institut Mallorquí de Serveis Socialsn (IMAS) encara no té data per a l’obertura de la residència de General Riera per atendre-hi residents asimptomàtics per coronavirus.

IB3 Ràdio ha intentat parlar sense èxit amb els responsables de l’IMAS perquè donin una explicació sobre el retard. L’únic que han explicat és que la posada en marxa serà previsiblement la setmana que ve. Les darreres declaracions sobre aquest tema són de la setmana passada quan el president de l’Institut Mallorquí de Serveis Socials, Javier de Juan, va dir en aquell moment que era difícil posar en marxa un centre d’aquestes característiques en tan sols 3 setmanes. El passat dia 8 de setembre l’IMAS va anunciar la posada en marxa d’aquestes instal·lacions amb una capacitat per unes 150 places. L’objectiu és treure els asimptomàtics de les residències per reduir el risc de propagació del virus a les residències.

Una denúncia

Una extreballadora del centre Bell Entorn de Sóller ha denunciat aquest divendres públicament les dificultats que, segons diu, patien els empleats d’aquest centre per atendre correctament els usuaris. Ha assegurat que “manca de comunicació amb els familiars i també transparència”. Aquest testimoni -recollit el programa Els Dematins, d’IB3 Televisió-  ha assegurat que “els supervisors ja ens deien que mancava material. Allà tot són frisors i, si una persona menja, menja; si no, no menja”.

Una reflexió

Davant la delicada situació que viu la gent gran a les residències, un dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi, la directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència de la UIB, Carme Orte, ha explicat als micròfons d’IB3 Ràdio que “ara és el moment de replantejar-se l’actual sistema que durant anys ha apostat per grans centres residencials”. Segons Orte, s’ha vist que l’actual estructura no funciona. Tot i això afirma que “la gestió que ha fet l’IMAS de la crisi sanitària és bona, tenint en compte els recursos que té”.

Orte aposta per un sistema diferent a l’actual de grans residències on hi pot haver 120 usuaris convivint plegats. Als micròfons d’IB3 Ràdio ha parlat de disposar d’espais més semblants a una llar on els grans estiguin prop de la seva família i amics. Orte diu que “el fet que els contagis obligi la gent gran a estar confinada a les seves habitacions té unes conseqüències importants tant per la seva salut física com psicològica. L’aïllament també és negatiu, ja que la gent gran es troba lluny dels seus”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sóller encén els llums de Nadal

Hi ha 260 punts de llum repartits per tot el municipi

Es torna a disparar el nombre de nous contagis a les Balears

En les darreres 24 hores, s'han notificat 268 casos més. És la xifra més elevada de nous positius des de...