X

El Govern té 5.500 dosis d’AstraZeneca a l’espera de definir el calendari

El SATSE afirma que els sanitaris que atenen pacients han de rebre un antídot que els proporcioni una alta immunitat

16/02/2021

El Govern té 5.500 dosis d’AstraZeneca a l’espera de definir el calendari

Carme Moreno

Salut continua sense inocular les 5.500 dosis de la vacuna d’AstraZeneca que han arribat a les Illes. Tal com marca el Ministeri de Salut, es preveu que les dosis del vaccí d’Oxford es destinin a una part del personal sanitari i també als cossos i forces de seguretat. De moment, però aquests col·lectius no han estat informats sobre quan se’ls començaran a aplicar les dosis. El que està clar, com marca Sanitat, és que la d’AstraZeneca servirà per vacunar tan sols les persones entre 18 i 55 anys.

Segons ha informat Salut, tot i que ja han arribat milers de dosis d’AstraZeneca encara s’està preparant el calendari dels grups als quals s’ha d’aplicar. Pel que fa a l’Hospital de Son Espases aquest vaccí no està previst que s’inoculi als professionals que atenen pacients. En declaracions a IB3 Ràdio, la responsable del sindicat d’infermeria SATSE a l’hospital de referència, Erlina Vijande, explica que “al sanitari que atén pacients se li ha de subministrar una vacuna que tengui una alta fiabilitat i que doni una alta immunitat. Als sanitaris; a les infermeres, que són les qui entren a les habitacions dels malalts, se’ls ha de proporcionar una vacuna que tengui un alt percentatge d’immunitat”.

La majoria dels cossos i forces de seguretat tenen poca o nul·la informació sobre quan començarà la campanya de vacunació per aquest col·lectiu. La Unió Nacional de caps i directius de la Policia Local ha informat mitjançant un escrit remès als responsables d’aquests cossos que la vacuna d’AstraZeneca no s’emprarà amb els policies de més de 55 anys ja que no és del tot eficaç per aquesta franja d’edat. Segons informa, aquesta entitat els agents majors de 55 anys seran inoculats amb antídots d’altres marques quan estiguin disponibles.

Després que la setmana passada, la conselleria de Salut proposàs al Ministeri de Sanitat prioritzar els docents, la conselleria d’Educació es va posar a disposició del departament de Patricia Gómez per organitzar la campanya entre els mestres. De moment, però l’àrea que dirigeix Martí March no ha rebut cap instrucció de Salut per iniciar el procés.

16/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris