X

SEPAR demana al Ministeri de Sanitat prohibir fumar a totes les terrasses

Evitaria la propagació de la COVID i també d'altres malalties respiratòries

23/01/2022

SEPAR demana al Ministeri de Sanitat prohibir fumar a totes les terrasses

La Societat Espanyola de Pneumologia (SEPAR) demana al Ministeri de Sanitat prohibir fumar a totes les terrasses del país. Adverteixen que són llocs insegurs per a treballadors i clients. Demanen a més que sigui una mesura permanent per a evitar també la propagació d’altres malalties i per a promoure campanyes d’abandó del tabac.

La SEPAR ho adverteix, les terrasses no són espais segurs si s’hi fuma. Amb el fum del tabac i dels dispositius electrònics per “vapejar” les partícules dels virus es propaguen fins a 8 metres de distància. La Societat Espanyola de Pneumologia no ho vol centrar només en la COVID. Creuen que amb la prohibició de fumar a les terrasses es prevendrien també altres malalties respiratòries o derivades de la inhalació de fums. Per això, demanen al Ministeri de l’Interior la prohibició de fumar a qualsevol terrassa. No volen que sigui una mesura circumstancial, sinó permanent i que a més serveixi per conscienciar i evitar les pluripatologies que es deriven del tabaquisme. Cada any moren 60.000 persones a Espanya amb malaties derivades del tabac.

A Espanya, 12 milions de persones són fumadores i la meitat s’han plantejat deixar-ho. SEPAR creu que mesures com aquesta poden promoure intents d’abandó.

23/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT