CULTURA

Ser o no ser a la Fira del Llibre

El desgast de 10 dies de fira no compensa a tots els llibreters


Després de deu dies intensos amb la Fira del Llibre de Palma, els llibreters tornen a la rutina. El balanç per als que hi han participat, en general, és positiu.

És el cas de na Marina Alonso, propietària de La Salina. Aquesta petita llibreria del barri de Santa Catalina va obrir a finals de desembre i han trobat en aquesta fira una gran oportunitat per donar-se a conèixer.

En canvi, una altra que fa poc que ha obert, La Luciérnaga, ha optat per no ser-hi. Na Sara Sánchez la va inaugurar el local fa 3 mesos ella tota sola. Participar en la Fira hauria suposat tancar la llibreria, i no li convenia.

Tampoc els convé a la Llibreria La Lluna. Les seves copropietàries ja fa deu anys van acordar no participar-hi. Una d’elles, Maria Barceló, explica que, després de Sant Jordi, no compensava fer el gran esforç físic que suposava ser a la Fira.

Són noves i antigues llibreteres amb estratègies diferents, però una mateixa il·lusió: veure que encara hi ha gent que llegeix i que val la pena mantenir les llibreries obertes i vives. Fins i tot, obrir-ne de noves, tot i que alguna gent, com reconeix Sara Sánchez, els tracti de boges per haver-s’hi aventurat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |