economia

Ser pare ja suposa tenir cinc setmanes de permís a la feina

L'ampliació del permís de paternitat és una de les mesures que entren en vigor després de publicar-se al BOE els pressupostos


La pujada de les pensions, l’increment salarial dels funcionaris, l’ampliació fins a cinc setmanes del permís de paternitat i la davallada de lIVA al cinema, entre d’altres, són algunes de les mesures que entren en vigor aquest dijous amb motiu de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Algunes de les iniciatives previstes tendran caràcter retroactiu des del primer de gener. Amb els nous comptes -acordats per l’anterior Govern del PP i mantenguts pels socialistes- les pensions mínimes pujaran un 3% enguany, un 1,6% la resta i s’elevarà del 52% al 56% la base reguladora de les de viduïtat.

També suposaran una rebaixa de l’IRPF, que beneficiarà 3 milions i mig de contribuents. També els 200 millions d’euros del Pacte d’Estat contra la violència masclista podran començar a executar-se a partir de dijous per implantar les 213 mesures que s’hi preveuen.

 

Campanya de la renda 2017

La publicació dels PGE en el BOE ha coincidit amb el balanç de l’Agència Tributària sobre la campanya de la renda, que ha servit per saber que ja ha tornat més de 145 milions d’euros als contribuents de les Illes.

Més de 300.000 declaracions han sortit a tornar a la nostra comunitat, on se n’han presentat 13.000 més que l’any passat, fins a passar el mig milió. També ha pujat la quantitat de rendes presentades en el conjunt de l’Estat: se n’han registrades prop de 20 milions. Set de cada deu, a tornar. Una xifra inferior, però molt semblant, a la de l’any passat. Són un 9% més, en canvi, els contribuents que han hagut de pagar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Molt de moviment a l’aeroport de Palma: 143 vols internacionals durant el dia d’avui

Els passatgers estrangers que arriben diven que el passaport Covid serà una eina eficaç

El Govern britànic es planteja mantenir el confinament fins a finals de juliol

Els experts calculen que, fins i tot si es posposa el desconfinament, el Regne Unit podria assolir els 15.000 contagis...

Obre la meitat de la planta hotelera de Mallorca amb l’esperança que augmenti l’ocupació

Amb un 100% dels establiments oberts, Sóller és la zona que ofereix més bones xifres. A Platja de Palma, Cala...

Lufthansa oferirà vols a Palma des de Frankfurt i Munic

La raó és l'augment de reserves, que s'han multiplicat per 25 entre abril i principis de juny de 2021