Sergi Llull dona l’onzena Eurolliga al Reial Madrid

El menorquí anota dos punts que valen el triomf dels blancs a falta de 3 segons per finalitzar el partit

22/05/2023

8

El Reial Madrid és per onzena vegada en la història, el rei del bàsquet europeu. En una final apoteòsica contra l’Olympiacos grec, els blancs varen aconseguir remuntar el partit pràcticament sobre la botzina gràcies a un dels bastions de l’equip, Sergi Llull. El menorquí va ser l’encarregat d’anotar la cistella guanyadora quan faltaven 3 segons per al final. Una cistella per a la història amb un rerefons que frega l’èpica: Llull només havia fet un llançament a cistella en tot el partit, i l’havia fallat. No li va tremolar el pols per alçar el seu equip com a campió de l’Eurolliga.

Kaunas serà per sempre l’escenari de la tercera eurolliga de dos balears, el menorquí Sergi Llull i el mallorquí Rudy Fernández, que ahir va anotar 3 punts. El Madrid era el convidat inesperat a la final contra un Olympiacos que partia com a favorit. De fet, foren els grecs qui de bon començament, exhibiren el seu potencial. Arribaren a tenir un avantatge de 12 punts, 24 a 12 al primer quart. Un avantatge que el Madrid anà eixugant a poc a poc. Al descans, no era un tòpic la frase d’igualtat màxima. El marcador mostrava un empat a 45 amb 20 minuts per jugar-se encara.

Als darrers minuts, els grecs tenien sis punts d’avantatge, 78-72. Tot pareixia de cara perquè Olympiacos es proclamàs campió. Però mentalment, el Madrid va ser més fort. Va deixar sense anotar els grecs i va donar la bolla del partit a Sergi Llull. El menorquí, que no havia fet cap punt en els 40 minuts, va fermar el títol pels seus a falta de tres segons amb un tir de dos en què va demostrar tota la seva sang freda. El tir posterior d’Olympiacos no va entrar i la resta ja és història. Onze vegades s’ha proclamat campió de l’Eurolliga el Reial Madrid i tres ho ha fet amb Rudy Fernández i Sergi Llull a la pista.