X

Ses Llumetes podria ser clau per conèixer com era el formigó en temps dels romans

Un vaixell de l'època romana que es va enfonsar a la cala de Porto Cristo

02/12/2023

Ses Llumetes podria ser clau per conèixer com era el formigó en temps dels romans

Finalitza una nova fase d’excavació i investigació al derelicte conegut com Ses Llumetes, un vaixell de l’època romana que es va enfonsar a la cala de Porto Cristo.

L’equip de l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marina hi ha fet feina els darrers cinc anys, i ara n’analitzarà tot el que han trobat, però ja apunten que podrien tenir pistes del formigó que es feia servir en aquella època.

La costa de Porto Cristo és una joia per als arqueòlegs marins. Els forts corrents, quan bufa Llevant, ha fet al llarg de la història que molts de vaixells acabassin enfonsats. Ses Llumetes n’és un exemple, i l’equip d’IBEAM ho investiga tot. En aquesta expedició s’hi ha afegit na Marie-Pierre, arribada des de França, i enamorada del que ha vist. Una vegada acabada l’expedició, arriba l’hora de les conclusions. A falta d’anàlisis profundes, una cosa ja es pot apuntar.

La campanya és finançada per la Universitat de Victòria, al Canadà, i empreses privades com Skualo, el Club Nàutic de Porto Cristo i les Coves del Drac.

02/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris