societat

S’esgoten les existències dels mesuradors de CO2 a Menorca

Els bars i restaurants de les Illes han de fer servir aquests aparells a partir del 15 de desembre per garantir una bona ventilació i evitar la propagació de la Covid


Els bars i restaurants de les Illes han de fer servir, a partir del 15 de desembre, mesuradors de CO2 per garantir una bona ventilació dels espais i evitar la propagació de la Covid. Tot i les previsions del Govern, no hi ha, però, cap garantia que els primers detectors arribin en la data assenyalada. El sector de la restauració observa la mesura amb recel.

Aquest aparell purificador d’aire consta de ventiladors i dispositius de filtració i pot ser un bon aliat a l’hora de reduir el risc de contagi de covid-19. Tots els bars i restaurants de les Illes hauran de disposar-ne d’un si no són capaços de garantir una ventilació adequada dels espais. Els que decidiran si s’han d’obrir o no les finestres són, però, aquests aparells, els mesuradors de CO2. Ara com ara, a Menorca, no se’n troben enlloc en estoc.

L’obligació d’instal·lar sensors de CO2 i purificadors d’aire no ha caigut gens bé entre alguns bars de Maó, molts dels quals tenen ja problemes per quadrar els comptes a final de mes. Desconfien d’un anunci que –denuncien- els deixa poc temps de reacció.

Els restaurants no estan tampoc per a gaires bromes. Una pedra més al fetge per a un sector acostumat darrerament a conviure amb els problemes.

Aquest altre negoci de recanvis del polígon de Maó va exhaurir les existències de mesuradors a finals de novembre. Sense estoc per fer front a la demanda, no descarten que les primeres comandes arribin amb l’Any Nou.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

El cineasta Víctor Erice i l’escriptor Héctor Abad Faciolince se sumen a les trobades Talleres Islados

Aquests autors seran la novetat de la 12ª edició del retirament artístic de Talleres Islados, un projecte que aquest any...

Els infermers de la presó de Mallorca denuncien falta de personal i recursos materials

Reivindiquen que la sanitat penitenciària es traspassi a les institucions autonòmiques i posar punt final a les dificultats

La ‘Llonguetada’ resisteix a les restriccions i manté l’esperit de Sant Sebastià

Sis bars de Palma hi han participat i han oferit els emblemàtics llonguets clàssics i altres de més originals

El Govern, satisfet amb la sentència sobre les ZEPA

El TSJIB desestima el recurs presentat per ASAJA contra l'ampliació d'aquestes àrees de protecció d'aus