X

S’estrena el primer cicle de Teatre per a la Memòria

Amb motiu del Dia del Record de les Illes Balears, s'ha fet de manera simultània a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera

29/10/2022

S’estrena el primer cicle de Teatre per a la Memòria

Josep Verger

Acte inaugural del Primer Cicle de Teatre per a la Memòria que s’ha fet de manera simultània a les quatre illes amb motiu del Dia del Record de les Balears. Al cinema Rívoli de Palma s’ha representat l’obra ‘Les Cançons perdudes’, de la companyia Noctàmbuls Teatre, centrada en l’experiència de la combatent alemanya Margaret Zimbal, que va ser present al front de Mallorca durant la Guerra Civil i va acabar morint poc després, amb denou anys, a Osca. L’acte ha estat presentat pel vicepresident del Govern i conseller de Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes. Aquesta és la primera de les 19 representacions que es duran a terme a diferents punts de les Balears fins al 29 de novembre.

A Menorca, a l’Auditori de Ferreries s’ha representat l’obra Antígones 2077, de WeNeverSleep. A l’acte hi han assistit el director general de Memòria Democràtica del Govern, Marc Andreu Herrera, el vicepresident del Consell Insular de Menorca, Miguel Àngel Ballester, la batlessa de Ferreries, Joana Febrer, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Ferreries, Maria Pons, i la presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres, entre altres autoritats.

A Eivissa, al Centre Cultural Can Jeroni de Sant Josep de sa Talaia, s’ha representat ‘Els Altres’, de Cultural-ment. A Formentera, l’obra que ha estrenat el cicle ha estat ‘Fragments, a Mallorca durant la Guerra Civil’, de L’Alicom Teatre.

29/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris