X

Vuit dels tretze acusats pel cas Peatge reconeixen els fets i altres cinc queden absolts

El fiscal anticorrupció ha explicat l'acord aconseguit entre les parts i ha detallat que retirava els càrrecs a cinc dels encausats, entre ells qui fou el responsable insular de Carreteres, Antoni Pascual

05/09/2022

Vuit dels tretze acusats pel cas Peatge reconeixen els fets i altres cinc queden absolts

l'ex conseller insular de Carreteres, Antoni Pascual, aquest matí al judici en què ha quedat absolt.

El cas Peatge s’ha tancat amb penes mínimes i un acord entre les parts. Començà a investigar-se fa 13 anys i avui gran part dels acusats han reconegut que es beneficiaren de les obres de la carretera de Manacor, amb reformes i obres personals als seus habitatges. Cap d’ells no entrarà a la presó. El judici havia de començar aquest dilluns amb jurat popular, però no ha fet falta ni constituir-lo.

Vuit dels tretze acusats han reconegut davant la jutgessa els delictes de suborn i frau a l’administració pública, i per això han acceptat penes d’entre un i dos anys de presó.

A l’inici d’aquesta primera sessió del judici, el fiscal anticorrupció Juan Carrau ha explicat l’acord aconseguit entre les parts i ha detallat que retirava els càrrecs a cinc dels encausats, entre ells qui fou el responsable insular de Carreteres, Antoni Pascual.

Inicialment, el ministeri públic reclamava penes de presó que sumaven entorn de 154 anys de presó per als acusats d’aquesta suposada trama corrupta entorn de les obres en la carretera de Manacor, quan en el Consell de Mallorca governava el PP i Unió Mallorquina (UM). Una investigació que es va posar en marxa en 2009.

D’entre els principals acusats, l’exdirector de Carreteres, Gonzalo Aguiar, té una suma de 9 mesos de presó i 9 anys d’inhabilitació. L’exdirector d’Obra de la institució insular, Francisco Orejudo, suma 12 mesos de presó o sis anys d’inhabilitació.

El Consell de Mallorca s’ha adherit a la petició de les penes de la fiscalia en el judici penal del cas Peatge. I a més ha informat que s’ha arribat a un acord amb la concessionària de retirar tots els contenciosos contra la institució insular. Això suposarà un estalvi a les arques públiques d’entre 350 i 400 milions d’euros.

05/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris