X

El 70% dels homes de les Balears són portadors del virus del papil·loma humà

Les Illes són actualment la tercera comunitat del país amb més infectats per aquest virus, segona causa principal de càncer després del tabaquisme

11/07/2021

Tolo Leal

El 70% dels homes de les Balears són portadors del virus del papil·loma humà. Un virus que suposa la segona causa principal de càncer al món. I ara, en ple estiu, preocupa encara més el seu contagi. I és que Balears és actualment la tercera comunitat del país amb més infectats per aquest virus.

L’Institut de Psicologia i de Sexologia de Mallorca llança un avís a tots els joves: “És normal que vulguin connectar amb altres persones i mantenir relacions íntimes, però ho han de fer amb compte i amb precaució”, diu Míriam Kefauver, psicòloga i sexòloga de l’institut.

Javier Cortés, ginecòleg i patòleg i especialista en el virus del papil·loma humà, ressalta que Balears és una de les comunitats amb més incidència, i per tant amb més càncers derivats a partir d’aquest virus. Recorda que, després del tabaquisme (el 30%), el virus del papil·loma humà és la segona causa que pot desencadenar un càncer, en una proporció del 15%.

El doctor destaca que la prevenció és el principal mètode per evitar-ne els contagis; però també la vacunació. Per això, demana que s’incorporin els nins al programa de vacunació de Salut Pública, que ara mateix només inclou les nines. I alerta que només 4 de cada 10 adolescents masculins que tenen relacions sexuals utilitzen amb freqüència el preservatiu.

11/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris