economia

Setembre deixa a les Illes Balears un 94 per cent manco de turistes i de despesa

De gener a setembre s'han perdut 10 milions i mig de turistes


Les Balears han perdut el 94 per cent dels turistes internacionals i els doblers que es gastaven durant el mes de setembre. Si ho comparam amb l’any passat, des de gener, han arribat a la nostra comunitat 10 milions i mig manco d’estrangers. Ara, el sector encara el futur entre la gran incertesa per la pandèmia i la difícil situació que afronten les empreses. La zona de Peguera, a Mallorca, n’és un exemple.

És un dels molts hotels tancats des de final de setembre a Peguera. La imatge d’establiments buits i taules arraconades predomina en una zona de turisme eminentment alemany, on només resisteixen tres o quatre establiments d’un total 78.

Sense ingressos i amb el personal a l’atur, els hotelers han de fer front a costos fixos i crèdits. Esperen que el govern central accepti la carència fins al 2022 de l’amortització dels crèdits ICO que molts van demanar poc després del confinament. Diuen que intentaran obrir per febrer, però la incertesa és total.Preocupa també el tancament definitiu de comerços que no han pogut resistir la crisi. Els que han decidit continuar, malgrat la falta de clients, volen ser positius

Les Balears han estat la comunitat més castigada per l’esfondrament del turisme internacional al mes de setembre: la davallada de turistes i de despesa ha estat del 94 per cent.
Fins a final de setembre del 2019 havien arribat a les Illes més de 12 milions de visitants estrangers. Enguany només ho han fet 1.595.000. La davallada és superior als 10 milions i mig de turistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser a El Terreno

Vol convertir l'antic centre d'atenció a autistes en un espai de ioga amb formació de professorat

Manacor inicia una campanya comercial per atreure clients dels pobles veïnats

Aquest dissabte i diumenge cent comerços del municipi faran descomptes importants

S’accentua la preferència per comprar o llogar cases amb exteriors

Augmenten un 15% les recerques a pobles de menys de 5.000 habitants

Comença el Black Friday a Eivissa amb rebaixes de fins a un 50%

Els petits comerciants esperen que alguns avancin les seves compres nadalenques