X

Setembre s’acomiada amb cel destapat i ambient agradable arreu de l’Arxipèlag

Les pròximes jornades, marcades per la influència anticiclònica, predominarà el sol. La temperatura mínima oscil·larà entre els 12 i 15 ºC a punts d'interior i entre els 16 i 19 ºC a la costa

25/09/2023

Setembre s’acomiada amb cel destapat i ambient agradable arreu de l’Arxipèlag

Fotografia del Port de Pollença./ José Martín

El Temps

El gran protagonista de la darrera setmana de setembre serà l’anticicló. Les altes pressions aniran des de la península Ibèrica fins al nord-est del continent europeu, i ens deixaran una situació d’estabilitat, amb el cel destapat i temperatura sense grans canvis.

El cel romandrà destapat, malgrat que les pròximes hores d’aquest dilluns pot haver-hi qualque nigul poc important. Dimarts i dimecres tendrem el cel sense niguls; només a darrera hora de dimecres poden comparèixer alguns niguls prims a l’oest de l’Arxipèlag, preludi de la situació present tant dijous com divendres. Els darrers dos dies laborals de la setmana continuarem dins la influència anticiclònica, tot i que arribaran niguls prims que deixaran el cel enterbolit.

La temperatura aquestes pròximes jornades no canviarà gaire tampoc. De fet, els valors seran normals per a l’època de l’any; durant el vespre, l’ambient continuarà agradable, fins i tot fresquet a punts d’interior, on la temperatura mínima quedarà entre els 12 i 15 graus. A la costa, l’ambient serà més suau, amb mínimes entre els 16 i els 19 graus.

Pel que fa al vent, bufarà molt feble durant aquest període. Aquest dilluns capvespre ho farà del nord-est, però a partir d’aquest dimarts tendrem vent pràcticament en calma, i, durant les hores centrals del dia, s’imposarà l’embat. A la mar, regnarà la tranquil·litat; només aquest dilluns capvespre hi haurà redols de maror a l’est de les Illes, però a partir de dimarts tendrem marejol, amb redols de mar plana. Durant el cap de setmana, així mateix, pareix que la situació continuarà marcada per l’anticicló, amb sol i temperatura que, de moment, no vol canviar.

25/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris